אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

פולקה, אונטריב ולשון ביין אדום ומחית רימונים

מנה מושלמת לתחילת הסתיו: שלושה סוגים שונים של נתחי בקר ישראלי טרי, מחית רימונים, יין אדום, תבלינים וירקות, ויש לכם סיר יוצא דופן בטעם ועושר. טיפ קטן – אם תכינו אותו יום קודם הוא יהיה אפילו טעים יותר

יהונתן בורוביץ' | mako אוכל | פורסם 23/09/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

1 לשון של בקר ישראלי טרי, מבושלת 3 שעות במים עד להתרככות, קלופה וחתוכה לקוביות

1 וחצי ק"ג נתח פולקה ישראלי טרי חתוך לקוביות בינוניות

1 ק"ג נתח אונטריב ישראלי טרי, חתוך לקוביות בינוניות

5 כפות שמן זית

6 בצלים, קלופים ופרוסים גס

6 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות

4 ענפי סלרי, שטופים וחתוכים לרצועות

2 וחצי כוסות יין אדום

4 כפות רסק/מחית רימונים

2 כפות שטוחות סוכר חום

10 פלפל אנגלי שלם

20 עלי דפנה יפים (לא להיבהל מהכמות)

2 ליטר ציר עגל או מים

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר רחב (אחד שיוכל אחר כך להיכנס לתנור בחום נמוך) עם שמן זית לחום בינוני, מוסיפים את קוביות הבשר (למעט הלשון) ומשחימים מכל הכיוונים כ 10 דקות.

2 מוסיפים לסיר בצל, גזר וסלרי וצולים 3-4 דקות נוספות.

איפה אפשר לקנות בשר ישראלי?

לעוד מתכונים עם בשר ישראלי

 צלחת של פולקה, אונטריב ולשון ביין אדום ורימונים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
אבאלה אמאלה איזה סיר|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

3 מוסיפים לסיר רסק רימונים ויין אדום ומצמצמים כ 4 דקות.

4 מוסיפים את יתר החומרים למעט המלח ומכסים עם מים או ציר עגל. מביאים לרתיחה, מכסים היטב ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות למשך כ-3 שעות.

5 מוסיפים לתוך הסיר את קוביות הלשון המבושלות ומכניסים בחזרה לתנור לשעה נוספת.