פולקה, אונטריב ולשון ביין אדום ומחית רימונים
מנה מושלמת לתחילת הסתיו: שלושה סוגים שונים של נתחי בקר ישראלי טרי, מחית רימונים, יין אדום, תבלינים וירקות, ויש לכם סיר יוצא דופן בטעם ועושר. טיפ קטן – אם תכינו אותו יום קודם הוא יהיה אפילו טעים יותר
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (7 מנות):
1 לשון של בקר ישראלי טרי, מבושלת 3 שעות במים עד להתרככות, קלופה וחתוכה לקוביות
1 וחצי ק"ג נתח פולקה ישראלי טרי חתוך לקוביות בינוניות
1 ק"ג נתח אונטריב ישראלי טרי, חתוך לקוביות בינוניות
5 כפות שמן זית
6 בצלים, קלופים ופרוסים גס
6 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות
4 ענפי סלרי, שטופים וחתוכים לרצועות
2 וחצי כוסות יין אדום
4 כפות רסק/מחית רימונים
2 כפות שטוחות סוכר חום
10 פלפל אנגלי שלם
20 עלי דפנה יפים (לא להיבהל מהכמות)
2 ליטר ציר עגל או מים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר רחב (אחד שיוכל אחר כך להיכנס לתנור בחום נמוך) עם שמן זית לחום בינוני, מוסיפים את קוביות הבשר (למעט הלשון) ומשחימים מכל הכיוונים כ 10 דקות.
2 מוסיפים לסיר בצל, גזר וסלרי וצולים 3-4 דקות נוספות.
3 מוסיפים לסיר רסק רימונים ויין אדום ומצמצמים כ 4 דקות.
4 מוסיפים את יתר החומרים למעט המלח ומכסים עם מים או ציר עגל. מביאים לרתיחה, מכסים היטב ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות למשך כ-3 שעות.
5 מוסיפים לתוך הסיר את קוביות הלשון המבושלות ומכניסים בחזרה לתנור לשעה נוספת.