לב עגל בתבשיל גזרים ויין אדום
אנחנו כבר יודעים שמה שפשוט הוא גם לרוב הכי טעים, ובמקרה הזה הוא גם נח לכיס: משתמשים בנתחים טריים ישראליים וטובים, מוסיפים שורשים עם טעמים עמוקים, יין אדום ומתענגים על כל ביס
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1.5 קילו לב עגל מבשר בקר ישראלי, נקי מגידים וחתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
מעט קמח לקימוח הנתח
1כף מלח
2 כפיות פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
3 גזרים, קצוצים גס
3 בצלים פרוסים
20 עלי רוזמרין טרי
5 גבעולי סלרי, קצוצים
100 גרם רסק עגבניות
1 בקבוק יין אדום יבש
2 כפות דבש
חצי ליטר/ליטר מים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל ומצפים את נתחי הלב.
2 מחממים בסיר כבד 3 כפות שמן זית ומטגנים את הנתחים עד השחמה מכל הצדדים.
3 מוציאים את נתחי הבשר למנוחה מחוץ למחבת, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הגזרים והבצלים עד השחמה.
4 מוסיפים את הרוזמרין, הסלרי ואת רסק העגבניות ומטגנים דקה נוספת.
5 מחזירים לסיר את נתחי הלב, יחד עם שאר החומרים (למעט המים) ומביאים לרתיחה. מצמצמים את היין ללא מכסה כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.
6 מוסיפים מים לשלושת רבעי מגובה הנתחים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים 3-4 שעות על אש נמוכה, עד שהבשר רך מאוד.
7 מוסיפים את הפטרוזיליה, מבשלים עוד 2-3 דקות ומגישים חם.
איפה תמצאו בשר ישראלי טרי?