אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

לב עגל בתבשיל גזרים ויין אדום

אנחנו כבר יודעים שמה שפשוט הוא גם לרוב הכי טעים, ובמקרה הזה הוא גם נח לכיס: משתמשים בנתחים טריים ישראליים וטובים, מוסיפים שורשים עם טעמים עמוקים, יין אדום ומתענגים על כל ביס

אודי ברקן | mako אוכל | פורסם 25/12/18 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1.5 קילו לב עגל מבשר בקר ישראלי, נקי מגידים וחתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ

מעט קמח לקימוח הנתח

1כף מלח

2 כפיות פלפל שחור גרוס

5 כפות שמן זית

3 גזרים, קצוצים גס

3 בצלים פרוסים

20 עלי רוזמרין טרי

5 גבעולי סלרי, קצוצים

100 גרם רסק עגבניות

1 בקבוק יין אדום יבש

2 כפות דבש

חצי ליטר/ליטר מים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל ומצפים את נתחי הלב.

2 מחממים בסיר כבד 3 כפות שמן זית ומטגנים את הנתחים עד השחמה מכל הצדדים.

3 מוציאים את נתחי הבשר למנוחה מחוץ למחבת, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הגזרים והבצלים עד השחמה.

4 מוסיפים את הרוזמרין, הסלרי ואת רסק העגבניות ומטגנים דקה נוספת.

5 מחזירים לסיר את נתחי הלב, יחד עם שאר החומרים (למעט המים) ומביאים לרתיחה. מצמצמים את היין ללא מכסה כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.

6 מוסיפים מים לשלושת רבעי מגובה הנתחים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים 3-4 שעות על אש נמוכה, עד שהבשר רך מאוד.

7 מוסיפים את הפטרוזיליה, מבשלים עוד 2-3 דקות ומגישים חם.

איפה תמצאו בשר ישראלי טרי?