אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

מעורב בשר ישראלי

מרגישים בשלים לקחת את המעורב הירושלמי הישן והטוב לרמה הבאה? ההצעה שלנו: מעורב שמכינים לא מעוף אלא מבקר ישראלי טרי וטוב, מתבלים בבהרט ומגישים על מצע מושלם של עגבניות צלויות וטחינה ביתית משובחת

אודי ברקן | mako אוכל | פורסם 27/11/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

200 גרם כבד עגל ישראלי טרי, פרוס וחתוך לקוביות של 1X1

200 גרם לב עגל ישראלי טרי נקי מגידים ושומן, פרוס וחתוך לקוביות של 1X1

200 גרם סקירט סטייק (נתח קצבים) ישראלי טרי, חתוך לקוביות של 1X1

2 כפות בהרט

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

50 גרם שומן מהלב, חתוך לקוביות קטנטנות (אפשר להמיר ב-4 כפות שמן זית)

3 בצלים, פרוסים

לעגבניות הצלויות:

2 כוסות עגבניות שרי אדומות, חצויות

2 כוסות עגבניות שרי צהובות, חצויות

4 שיני שום, פרוסות

1 פלפל חריף, קצוץ

2 כפות סילאן

3 כפות שמן זית

4 כפות עלי תימין טרי

מיץ מלימון אחד

לטחינה:

250 גרם טחינה גולמית

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

מים קרים

כפית שטוחה מלח

להגשה:

טחינה

שקדים פרוסים, קלויים

כוסברה קצוצה

קליפה מגוררת מ-2 לימונים

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים את קוביות הבשר (כל נתח בנפרד) עם הבהרט, המלח והפלפל ומניחים בצד.

2 העגבניות: מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו, מערבבים את כל החומרים בתבנית התנור וצולים כחצי שעה, עד שהעגבניות משחימות.

3 מכינים את הטחינה: טורפים בקערה גדולה את הטחינה עם מיץ וקליפת הלימון. מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי טריפה עד לקבלת המרקם הרצוי. ממליחים ומערבבים שוב.

4 מחממים את שומן הלב במחבת כבדה עד שהוא נמס ומטגנים את הבצלים עד השחמה. מוציאים ומחזירים את השומן למחבת.

5 מחממים את המחבת היטב, מוסיפים את נתחי הלב ומטגנים כדקה. מוציאים.

6 מחממים את המחבת שוב ומטגנים את הכבדים כדקה. מוציאים.

7 מחממים את המחבת שוב ומטגנים את הסקירט כדקה. מוציאים.

8 מחזירים את הבצלים ונתחי הבשר למחבת יחד עם הכוסברה וקליפת הלימון. כשנוזלי הצלייה רותחים מכבים את האש.

9 להגשה: מורחים בתחתית כל צלחת טחינה, שופכים את המעורב עם מעט מנוזלי הצלייה, מפזרים שקדים, כוסברה ועגבניות צלויות ומזלפים שמן זית.

איפה תמצאו בשר ישראלי טרי?