אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

רוסטביף מנתח פיקניה

תכירו את הפיקניה, נתח מעולה של בשר בקר ישראלי שיפתיע אתכם מחיר וידהים אתכם בטעם. צלייה בתנור תעשה פה את העבודה בשבילכם ותשיג לכם רוסטביף ישראלי מהמם, משויש וחגיגי שתתענגו על כל פרוסה ממנו

יהונתן בורוביץ' | mako אוכל | פורסם 22/08/18 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 148 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 נתח פיקניה של בשר בקר ישראלי טרי במשקל של בין 1.3-1.6 ק"ג

5 כפות שמן זית

מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

1 מוציאים את הנתח מהמקרר כשעה לפני צלייה (נתח בטמפרטורת מקרר לא ייצלה באופן אחיד. חלקו הפנימי יהיה נא והחיצוני עשוי מדי).

איפה אפשר לקנות בשר ישראלי?

לעוד מתכונים עם בשר ישראלי

מתכונים לראש השנה

2 מחממים תנור ל-230 מעלות בפונקציית טורבו+חום עליון.

רוסטביף מנתח פיקניה   (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
זה הצבע שלו מבפנים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

3 חורצים את שכבת השומן בעזרת סכין חדה לאורכה ולרוחבה ומעסים את הנתח בשמן זית. מתבלים במלח גס בנדיבות.

4 מניחים את הנתח בשלמותו על רשת צלייה מעל תבנית, כשהצד של השומן פונה מעלה ומעבירים לתנור לצלייה במשך כ-15 דקות, או עד שהשומן קיבל צבע מושחם יפה.

רוסטביף מנתח פיקניה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
זיגוג דבש - מומלץ ביותר|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

5 מנמיכים את הטמפרטורה בתנור ל-140 מעלות וצולים כשעה נוספת. (צלייה בחום נמוך לאחר צריבה בחום גבוה היא הסוד לצלייה אחידה ולרכות מתבקשת)

6 דוקרים באמצעות מד חום בשר את מרכז הנתח ומודדים 58 מעלות. מוציאים את הנתח מהתנור וממתינים 10 דקות.

רוסטביף מנתח פיקניה   (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
הצעת הגשה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

7 פורסים ומגישים