אסאדו בבירה ודבש
אם קצב מבטיח לכם שעם הנתח הזה אי אפשר להיכשל - אנחנו לא מבינים מה אתם עדיין עושים פה. צלי של אסאדו מבקר ישראלי שמבלה 3 שעות בתנור עם בירה ודבש, ואחר כך מחזיר אהבה בטונות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
אילן פריג, 49, מספר שהמשיכה שלו לעסקי הבשר התחילה כבר בגיל 9, למורת רוחה של אימו. "אני זוכר איך הייתי מחכה שיום הלימודים יסתיים ומיד תופס אוטובוס לשוק הכרמל, הישר אל האטליז של אבא שלי", הוא מספר. "הייתי באטרף על בשר, אהבתי לעזור בחיתוך סטייקים והתרגשתי מכל סחורה חדשה שהגיעה אלינו. אומנם אמא שלי לא אהבה את העובדה שאני הולך לכיוון הזה, והעדיפה שאתמקד בלימודים, אבל בגיל 14 היא הבינה שזה מה שאני באמת רוצה ואוהב והשלימה עם זה. גם היום אני עדיין נהנה ממראה של בשר משובח, ומאוד אוהב לבשל, לארח וליהנות מהטעם הממכר".
בשנים האחרונות אילן מתפעל אטליז קטן באבן גבירול בתל אביב, שם הוא מוכר בשר בקר ממרום הגולן.
אילן, למה דווקא אסאדו?
"זה נתח מושלם: הוא מתאים לכל סוג של בישול - לאפייה, לתבשילי קדרה, לבישול ארוך. הוא עסיסי במיוחד - מכיל כ-10 אחוז שומן, ולכן לא נוטה להתייבש - וכל בשלן מתחיל יוציא ממנו מטעמים. מעבר לזה, אני תמיד מעדיף להשתמש בבשר ישראלי, כי בינינו, אין כמו תוצרת כחול-לבן. בניגוד לבשר שקונים בחו"ל, פה אני רואה את הבשר, בוחר אותו בעצמי, יודע בדיוק מה עבר עליו ומה יש לי בתוך השק. זו הסיבה שאני מחזיק בחנות רק תוצרת מקומית טרייה".
נתח בשר. אבן גבירול 139, תל אביב יפו, 077-7282389
מרכיבים :
2 קילו אסאדו
רבע כוס שמן זית
10 שיני שום, כתושות
כפיל פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס אטלנטי
2 כפות דבש
בקבוק בירה לבנה 360 מ"ל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מערבבים בקערה את שמן הזית, השום, התבלינים והדבש.
3 מברישים את הנתח היטב בתערובת.
4 מסדרים את האסאדו בתבנית כך שהעצמות פונות כלפי מעלה (כדי למנוע ייבוש של הבשר) ושופכים עליו את הבירה.
5 אוטמים את התבנית עם נייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור לכ-3 שעות.
איפה תמצאו בשר ישראלי טרי?