מינוט סטייק אנד אגס ישראלי
בלי שעות בתנור ועם כמעט כלום תיבול: פלאנק סטייק מבשר בקר ישראלי טרי שמטגנים פחות מ-5 דקות. מגישים עם ביצי עין, סלט וטחינה ירוקה, ומקבלים ארוחה טעימה, מהירה ומושלמת בטעם הכי ישראלי שיש
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
400 גרם פלאנק סטייק מבשר בקר ישראלי, חתוך לפרוסות של 3X3 ס"מ
3 כפות שמן זית
כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
לטחינה:
כוס מים קרים
צרור גדול פטרוזיליה
2 שיני שום
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
רבע פלפל חריף
כפית מלח
כוס טחינה גולמית
לסלט:
2 עגבניות
2 מלפפונים
חצי בצל אדום
חצי כוס עלי נענע
2 כפות שמן זית
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
להגשה:
4 ביצים
אופן ההכנה:
1 מוציאים את הנתחים מהמקרר לפחות חצי שעה לפני הצלייה.
2 מכינים את הטחינה: טוחנים את כל החומרים למעט הטחינה במעבד מזון. מוסיפים את הטחינה וטוחנים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
3 מכינים את הסלט: קוצצים את המלפפונים, העגבניות והבצל לקוביות קטנות ומערבבים עם כל שאר המרכיבים.
5 מכינים את הבשר: מתבלים את הנתחים ומורחים אותם בשמן זית.
6 מחממים מחבת פסים כבדה, ומטגנים כל נתח כ-2 דקות מכל צד. נותנים לנתחים לנוח 2-3 דקות.
7 בזמן שהבשר נח, מטגנים ביצי עין.
8 פורסים את הנתחים ומגישים לכל סועד נתחי בשר, טחינה, סלט וביצה בצד.
איפה תמצאו בשר ישראלי טרי?