אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

מינוט סטייק אנד אגס ישראלי

בלי שעות בתנור ועם כמעט כלום תיבול: פלאנק סטייק מבשר בקר ישראלי טרי שמטגנים פחות מ-5 דקות. מגישים עם ביצי עין, סלט וטחינה ירוקה, ומקבלים ארוחה טעימה, מהירה ומושלמת בטעם הכי ישראלי שיש

אודי ברקן | mako אוכל | פורסם 04/12/18 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

400 גרם פלאנק סטייק מבשר בקר ישראלי, חתוך לפרוסות של 3X3 ס"מ

3 כפות שמן זית

כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס

לטחינה:

כוס מים קרים

צרור גדול פטרוזיליה

2 שיני שום

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

רבע פלפל חריף

כפית מלח

כוס טחינה גולמית

לסלט:

2 עגבניות

2 מלפפונים

חצי בצל אדום

חצי כוס עלי נענע

2 כפות שמן זית

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

להגשה:

4 ביצים

אופן ההכנה:

1 מוציאים את הנתחים מהמקרר לפחות חצי שעה לפני הצלייה.

2 מכינים את הטחינה: טוחנים את כל החומרים למעט הטחינה במעבד מזון. מוסיפים את הטחינה וטוחנים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.

3 מכינים את הסלט: קוצצים את המלפפונים, העגבניות והבצל לקוביות קטנות ומערבבים עם כל שאר המרכיבים.

5 מכינים את הבשר: מתבלים את הנתחים ומורחים אותם בשמן זית.

מינוט סטייק אנד אגס: פלאנק סטייק, טחינה ירוקה וסלט (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מקרוב זה אפילו יפה יותר|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

6 מחממים מחבת פסים כבדה, ומטגנים כל נתח כ-2 דקות מכל צד. נותנים לנתחים לנוח 2-3 דקות.

7 בזמן שהבשר נח, מטגנים ביצי עין.

8 פורסים את הנתחים ומגישים לכל סועד נתחי בשר, טחינה, סלט וביצה בצד.

מינוט סטייק אנד אגס: פלאנק סטייק, טחינה ירוקה וסלט (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
טחינה ירוקה ומינוט סטייק: סיפור אהבה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

איפה תמצאו בשר ישראלי טרי?