צלי כתף בתנור
כשקצב שנמצא בעסק כמעט 20 שנים ממליץ לנו על נתח מבקר ישראלי טרי לצלי, אנחנו מה זה הולכים על זה. והנתח הזה כל כך עסיסי שבקושי צריך להוסיף לו משהו
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
הקצב ציון צפר נמצא כבר 19 שנים בעסק. "אני אוהב מאוד בשר, ויותר מזה, יודע להעריך איכות", הוא אומר. ונראה שהוא לא רק מדבר: את הבשר שלו ציון רוכש מאגודת מרעה גולן בצפון, שמגדלת בשר בכפוף לתקן המחמיר של "חי בריא".
בנוסף, הקצבייה שלו חתומה על אמנת הבשר הישראלי המבטיחה שהבשר באטליז הינו מקומי והגיע היישר מהמגדלים הישראלים.
מה מיוחד בנתח שבחרת?
"מאוד קשה להרוס כתף. זה נתח עסיסי מאוד שמשתלב מצוין בתבשילים".
ולמה דווקא בשר ישראלי?
"קודם כל, אני תמיד שמח להעניק פרנסה למגדלים מקומיים. מעבר לזה, איכות הבשר הישראלי ניכרת ומרגישים את זה גם בטעם, ועל כך יעידו הלקוחות המרוצים ששבים ורוכשים את הבשר. נכון שהוא לא זול, אבל לדעתי בהחלט מדובר באיכות ששווה את ההשקעה".
בשר 2000. אוסטרובסקי 36, רעננה. טלפון: 1-700-555900. כשר
מרכיבים :
צלי כתף מבקר ישראלי טרי
10 שיני שום, מקולפות
5-6 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
פלפל אנגלי
קורט מלח אטלנטי
4 עלי דפנה
אופן ההכנה:
1 חורצים בנתח חריצים ומכניסים לתוכם את שיני השום (אפשר גם להוסיף חתיכות בצל).
2 מעסים את הנתח בשמן הזית והתבלינים.
3 מכניסים את הנתח לשקית קוקי יחד עם עלי הדפנה (אפשר להוסיף לשקית תפוחי אדמה, בצלים, שום ו/או בטטה).
4 צולים בתנור במשך שעתיים בחום של 180 מעלות (לא טורבו).
5 מוציאים את הנתח מהשקית, מניחים לו להתקרר, פורסים ומגישים.
איפה תמצאו בשר ישראלי טרי?