טאג'ין לחי
תאנים, משמשים ושזיפים עם הרבה תבלינים, בשר ישראלי רך עטוף בטעמים מתוקים ועמוקים - אין הזדמנות טובה יותר מראש השנה להכין כזו מנה ישראלית, מפוארת וחגיגית. מה שכן, את השקדים הקלופים והקצוצים מלמעלה תפזרו רק לפני ההגשה.
>> למתכון: טאג'ין של לחי עגל ופירות יבשים
תבשיל קדרה
קדרה תמיד כיף יותר לאכול אחרי יממה, או לפחות חצי יום. במתכון הקדרה של חמודי דבאח משתמשים בשני זנבות שור, שמתבשלים עם כל הירקות והתבלינים עד שהבשר נופל מהעצם. הסיר הזה אולי מתאים למזג אוויר קצת יותר חורפי, אבל הוא גם חגיגי בטירוף ונגביר בשבילו את המזגן.
אוסובוקו
אפשר להכין מנות מדהימות מבשר בקר מקומי גם מבלי לקרוע את הכיס, וזה הטריק: קונים בנפרד את השריר (נתח מספר 8) ואת העצמות (עצמות מח) - ככה משלמים הרבה פחות, אבל עדיין נהנים מכל העושר של הטעמים, גם של הבשר הטרי וגם של העצמות.
>> למתכון: אוסובוקו בקר וירקות שורש
תבשיל בשרים
מנה עיקרית עשירה שתרגש אוהבי בשר אמיתיים: 3 סוגים שונים של נתחים מבשר בקר ישראלי טרי (פולקה, אונטריב ולשון), יין (אדום כמובן), ירקות שורש ותיבול פשוט וטוב. הניחוחות שיעלו מהסיר המופלא הזה יעשו לכם את החג.
>> למתכון: פולקה, אונטריב ולשון ביין אדום
תחתיות ארטישוק ממולאות
הכל פה מתחבר בצורה הכי נכונה ומענגת שאפשר: חצי קילו בשר ישראלי טרי טחון, תחתיות ארטישוק (הן דווקא לא מוכרחות להיות טריות, אפשר להשתמש בקפואות, בכיף שלכם), צנוברים, עשבי תיבול ושום ברוטב לימוני. מנה קלאסית לחג - ואם נשאר ממנה משהו אז גם ליום שאחרי.