פאי רועים בשרני
כשהשמיים אפורים והגשם מאיים לדפוק על החלון - אין אושר גדול כמו להוציא מהתנור תבנית מהבילה ומדיפה ניחוחות, שבתוכה קוביות בשר ישראלי טרי ומשובח עם שכבה של פירה תפוחי אדמה. אתם יכולים לקרוא לזה פאי רועים, אנחנו נקרא לזה "תבשיל הבשר ותפוחי האדמה שמחמם לנו את הלב כשקר".
עראייס
כל אוהבי הקבב (שזה כולם בעצם, לא?) לוקחים קצת קשה את החורף, מהסיבה הפשוטה שכשהגשם מתחיל הסיכוי למנגל טוב נגמר. אז זהו, שזה לא מדויק - כי מנגל אומנם אי אפשר לעשות, אבל את אותה תערובת קבב ממכרת אפשר לצלות בתוך פיתה במטבח הביתי, ולקבל עראייס מהחלומות. לא בדיוק קבב, אבל ממש ממש דומה (ואל תגלו לאף אחד - אבל בעינינו עראייס לוקח).
צלי אסאדו
אסאדו הוא אחד הנתחים שאנחנו הכי אוהבים לאכול בחורף - ואנחנו גם עושים את זה בכל פעם שאנחנו מכינים חמין. הוא שמן, הוא עסיסי והתחושה היא שהוא משלים לגוף את כל החוסרים כשקר. הגרסה החביבה עלינו: נתח ישראלי טרי של אסאדו טוב, צלוי כמו שהוא בתנור. באמת שלא צריך יותר.
תבשיל לב עגל וגזרים ביין אדום
אמרתם חורף אמרתם תבשיל עם יין אדום, ובמקרה הזה אחד של לב עגל וירקות שורש. הגישו את המנה הזו בארוחת ערב חורפית ליד אורז לבן - ואנחנו מבטיחים לכם קהל של סועדים מאושרים, שכנראה גם יבקשו את המתכון.
>> למתכון: תבשיל לב עגל וגזרים ביין אדום
איך מכינים קדרה בלי מתכון
אם אתם בעניין של קדרות, תדעו לכם שלהכין אחת מוצלחת זה הרבה יותר פשוט ממה שחושבים. למעשה, יש כמה כללי ברזל קבועים, שנכונים לכל תבשילי הקדרה, ואם תשננו אותם מובטחת לכם הצלחה גדולה. אז לא, אתם לא באמת צריכים מתכון בשביל תבשיל הקדרה הבא שלכם. עם הכתבה הזאת אתם תכינו קדרה נפלאה בלי שום מתכון.
איפה תמצאו בשר ישראלי טרי?