מרק טום יאם תאילנדי עם בורי
בכפור של הימים האחרונים כל מה שרצינו זה קערה מהבילה של מרק לעטוף עם הידיים. המרק התאילנדי הזה עם נתחי פילה בורי ישראלי טרי בא לנו בול: הוא לא רק חם וטעים, צריך לעשות "פו" גם אחרי שאוכלים ממנו (מהחריף)
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
הבורי הוא דג מאכל שנפוץ בכל העולם ושייך למשפחת הקיפוניים, שסוגים רבים שלהם חיים באזורים טרופיים וסוב-טרופיים. הוא נחשב לאוכל כל וניזון בעיקר מאצות ובעלי חיים קטנים.
הבורי משתייך למיני הדגים המסוגלים לחיות בטווח רחב מאוד של מליחויות מים, ולכן ניתן למצוא אותו בנהרות ונחלי מים מתוקים כמו גם במאגרי מים מלוחים, שבהם מליחות המים גבוהה בהרבה ממליחות מי הים. בחופי ישראל בלבד ניתן למצוא 11 סוגים של בורי.
באגן הים התיכון הבורי נחשב לדג מאכל פופולרי מאוד. בבשרו הלבן אין כמעט עצמות, וטעמו משתלב בקלות עם סוגי מזון רבים וטעמים שונים. ביצי הדג הן מעדן בפני עצמו. בארצות רבות נוהגים להמליח ולייבש אותן, לצפות אותן בשעוות דבורים ולשמרן כך לאכילה.
רוב דגי הבורי הנמכרים כיום בשווקים גדלים בבריכות דגים, ולכן ניתן להשיגם בחנויות הדגים כמעט בכל ימות השנה.
מרכיבים :
חצי כף שמן קנולה
1 שורש למון גראס, חתוך לשניים
6 פטריות שיטאקי מיובשות
1 כף גפרורי ג'ינג'ר
1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס
1 כף סוכר
1 כפית מלח
50 גרם גלנגל יבש (ניתן לקנות בחנויות מתמחות במזרח הרחוק)
2 עלי כפיר ליים
4 כוסות מים
1 כף רוטב דגים
2 יחידות פילה בורי ישראלי טרי, חתוך לקוביות רחבות (או דג שלם חתוך לחתוכות ברוחב 5 ס"מ)
חצי כוס חלב קוקוס
1 עגבנייה, פרוסה לשמיניות
להגשה:
חצי כוס כוסברה קצוצה
מיץ מחצי ליים\לימון
אופן ההכנה:
1 מטגנים בשמן במשך 2 דקות למון גראס, פטריות, ג'ינג'ר, צ'ילי, סוכר, מלח, גלנגל וכפיר ליים.
2 מוסיפים לסיר 3 כוסות מים ואת רוטב הדגים ומבשלים במשך שעה.
3 מוסיפים לסיר את הדג, חלב הקוקוס, שמיניות העגבנייה וכוס מים נוספת ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה נוספת.
4 מגישים עם כוסברה ומיץ לימון/ליים.
איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?