אוכל
וידאו AVI׃ מבשלים עם קשת, קשת12

סינייה דג

שלושה פינוקים מקבל פילה הבורי הישראלי הטרי במתכון הזה: ציפוי של תערובת תבלינים עם טעמים מטריפים, כמות יפה של בצל מקורמל ולסיום שכבה יפה של טחינה, שמכסה אותו בתנור כדי לשמור על הטעמים בפנים. אמריקה

עומר מילר | mako אוכל | פורסם 08/01/20 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 נתחי פילה בורי, בלי עור

לתערובת התבלינים:

120 גרם זרעי כוסברה

120 גרם זרעי חרדל שחור

100 גרם זרעי כמון

60 גרם כורכום טחון

60 גרם מקל קינמון

40 גרם אגוז מוסקט 

10 גרם גרגרי הל

לטחינה:

500 גרם טחינה

300 מ"ל מים

2 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

לבצל המקורמל:

2 כפות שמן זית

4 בצלים לבנים, פרוסים דק

2 כפות סוכר לבן

רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מכינים את תערובת התבלינים: קולים את התבלינים השלמים במחבת יבשה וטוחנים במטחנת תבלינים. מסננים, מוסיפים את הכורכום ומערבבים.

3 מכינים את הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה ומתקנים תיבול לפי הטעם.

4 בצל מקורמל: מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצל והסוכר ומטגנים עד לריכוך מלא. מוסיפים פלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.

5 הרכבת המנה: משמנים מעט את הדגים ומצפים בתערובת התבלינים.

6 מלהיטים מחבת פסים עם מעט שמן וחורכים מעט את הפילטים. מעבירים לתבנית אפייה.

7 מערבבים בקערה 10 כפות טחינה עם 5 כפות בצל מקורמל, ויוצקים על הדגים.

8 מכניסים לתנור ל-7 דקות. מגישים עם סלט חרפרף.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?