סינייה דג
שלושה פינוקים מקבל פילה הבורי הישראלי הטרי במתכון הזה: ציפוי של תערובת תבלינים עם טעמים מטריפים, כמות יפה של בצל מקורמל ולסיום שכבה יפה של טחינה, שמכסה אותו בתנור כדי לשמור על הטעמים בפנים. אמריקה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4 נתחי פילה בורי, בלי עור
לתערובת התבלינים:
120 גרם זרעי כוסברה
120 גרם זרעי חרדל שחור
100 גרם זרעי כמון
60 גרם כורכום טחון
60 גרם מקל קינמון
40 גרם אגוז מוסקט
10 גרם גרגרי הל
לטחינה:
500 גרם טחינה
300 מ"ל מים
2 כפות מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
לבצל המקורמל:
2 כפות שמן זית
4 בצלים לבנים, פרוסים דק
2 כפות סוכר לבן
רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מכינים את תערובת התבלינים: קולים את התבלינים השלמים במחבת יבשה וטוחנים במטחנת תבלינים. מסננים, מוסיפים את הכורכום ומערבבים.
3 מכינים את הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה ומתקנים תיבול לפי הטעם.
4 בצל מקורמל: מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצל והסוכר ומטגנים עד לריכוך מלא. מוסיפים פלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.
5 הרכבת המנה: משמנים מעט את הדגים ומצפים בתערובת התבלינים.
6 מלהיטים מחבת פסים עם מעט שמן וחורכים מעט את הפילטים. מעבירים לתבנית אפייה.
7 מערבבים בקערה 10 כפות טחינה עם 5 כפות בצל מקורמל, ויוצקים על הדגים.
8 מכניסים לתנור ל-7 דקות. מגישים עם סלט חרפרף.
איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?