אוכל
צילום׃ shutterstock By New Africa

בורקס דגים

יש לנו רעיון מהפכני בשבילכם. טוב, הוא בעצם של עומר מילר: מה אם את הבורקס של הבראנץ' המפנק הקרוב תמלאו בתפוח אדמה ופילה דג? רוטב העגבניות והכוסברה כבר בפנים, נשאר רק להגיש ביצה קשה ליד

עומר מילר | mako אוכל | פורסם 22/01/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 כפות שמן זית

1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות קטנות מאוד

4 שיני שום, פרוסות

400 גרם של פילה דג בס ישראלי טרי, חתוך לקוביות 

4 כפות גדושות מאוד של רסק עגבניות

2 כפות פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

2 כפות לימון כבוש

חופן כוסברה קצוצה

1 חבילת מלאווח

2 ביצים טרופות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות, ומוציאים את עלי המלאווח מהמקפיא להפשרה. 

2 מחממים שמן זית בסיר כבד ומטגנים את תפוחי האדמה עד לקבלת גוון זהוב.

3 מוסיפים לסיר את השום והדגים, ומערבבים. מוסיפים רסק העגבניות, התבלינים היבשים והלימון הכבוש מערבבים היטב. מוסיפים מעט מאוד מים. מוסיפים את הכוסברה הטרייה ומביאים לרתיחה.

4 מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-20 דקות, או עד לרכות מלאה של תפוחי האדמה והדגים (התבשיל אמור להיות סמיך).

5 מניחים לתבשיל להתקרר מעט.

6 מניחים את עלי המלאווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ממלאים במרכזם כמה כפות גדושות מהתבשיל ומקפלים. מורחים בביצה, מפזרים שומשום ואופים במשך 25 דקות. מגישים חם. 

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?