אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכל

עראייס של בורי

כל המכורים לעראייס - זו ההזדמנות שלכם להכיר משהו חדש ומלהיב. הפיתה הזו היא עראייס לכל דבר ועניין, רק שבתוכה, במקום בשר - דג בורי ישראלי טרי. זהירות, ההתמכרות החדשה בדרך

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 19/12/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 111 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הבורי הוא דג מאכל שנפוץ בכל העולם ושייך למשפחת הקיפוניים, שסוגים רבים שלהם חיים באזורים טרופיים וסוב-טרופיים. הוא נחשב לאוכל כל וניזון בעיקר מאצות ובעלי חיים קטנים.

 

הבורי משתייך למיני הדגים המסוגלים לחיות בטווח רחב מאוד של מליחויות מים, ולכן ניתן למצוא אותו בנהרות ונחלי מים מתוקים כמו גם במאגרי מים מלוחים, שבהם מליחות המים גבוהה בהרבה ממליחות מי הים. בחופי ישראל בלבד ניתן למצוא 11 סוגים של בורי.

 

באגן הים התיכון הבורי נחשב לדג מאכל פופולרי מאוד. בבשרו הלבן אין כמעט עצמות, וטעמו משתלב בקלות עם סוגי מזון רבים וטעמים שונים. ביצי הדג הן מעדן בפני עצמו. בארצות רבות נוהגים להמליח ולייבש אותן, לצפות אותן בשעוות דבורים ולשמרן כך לאכילה.

 

רוב דגי הבורי הנמכרים כיום בשווקים גדלים בבריכות דגים, ולכן ניתן להשיגם בחנויות הדגים כמעט בכל ימות השנה.

מרכיבים :

3 יחידות פילה בורי קצוץ או טחון (ללא העור)

בצל ירוק, קצוץ

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1 כפית כוסברה יבשה טחונה

1 כפית פלפל שחור גרוס

2 פיתות, חצויות או חתוכות לרבעים

שמן זית להברשה

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את הדג עם הבצל הירוק, השמן והתבלינים.

2 ממלאים את הפיתות.

3 מחממים פלאנצ'ה או מחבת ומברישים את הפיתות בשמן זית.

4 צולים על המחבת את הפיתות משני הצדדים, תוך כדי לחיצה עם תרווד.

5 מגישים מיד עם טחינה וירקות טריים.

עראייס דגים (צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכל)
עראייס דגים|צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכל

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?