קבבוני לברק ברוטב יוגורט
רותי רוסו נתנה לנו רעיון למנה קלילה, מרעננת וישראלית לארוחת בוקר מאוחרת: קבבוני לברק טרי ישראלי בגודל ביס עם רוטב יוגורט מרענן ופיתה קריספית. רבע שעה - והתארגנתם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
400 גרם דג לברק בלי עור
בצל סגול, קלופים
חופן פטרוזיליה
4 שיני שום קלופות
1 פלפל חריף (אפשר פחות, ואפשר בלי)
קליפה של לימון אחד
מלח
פלפל שחור
שמן זית
לרוטב:
יוגורט עיזים
שמן זית בנדיבות
2 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל שחור
סומאק (לא חובה)
עגבנייה סחוטה (לא חובה)
לפיתות הקלויות:
2 פיתות
שמן זית
אופן ההכנה:
1 מעבדים במעבד מזון בצל סגול, פטרוזיליה, שום, פלפל חריף וקליפת לימון.
2 קוצצים את הדג ביד, מעבירים לקערה, מוסיפים את הירקות הקצוצים ומערבבים. מוסיפים מלח, פלפל ומעט שמן זית ולשים ביד. אם יש זמן, מעבירים למקרר ל-10-30 דקות (לא חובה).
3 מחממים תנור ל-180 מעלות (בשביל הפיתות).
4 יוצרים מתערובת הדג קבבונים בגודל ביס וצולים על מחבת גריל נון-סטיק מחוממת היטב. כשצד אחד משחים הופכים את הקבבונים, ובמקביל מכינים את הרוטב.
5 הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים. לא חייבים להגיע להומוגניות מלאה.
6 קולים את הפיתות: חוצים את הפיתות לרוחב, מורחים כל עיגול פיתה בשמן זית ומכניסים לתנור החם עד להזהבה יפה.
7 הגשה: מניחים את הפיתה הקלויה על צלחת ומוזגים עליה מהרוטב. מסדרים ערימה של קבבונים וזולפים עוד מהרוטב. אפשר להגיש עם פטרוזיליה קצוצה.
איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?