אוכל
וידאו AVI׃ מבשלים עם קשת - רותי רוסו

קבבוני לברק ברוטב יוגורט

רותי רוסו נתנה לנו רעיון למנה קלילה, מרעננת וישראלית לארוחת בוקר מאוחרת: קבבוני לברק טרי ישראלי בגודל ביס עם רוטב יוגורט מרענן ופיתה קריספית. רבע שעה - והתארגנתם

רותי רוסו | mako אוכל | פורסם 04/02/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

400 גרם דג לברק בלי עור

בצל סגול, קלופים

חופן פטרוזיליה

4 שיני שום קלופות

1 פלפל חריף (אפשר פחות, ואפשר בלי)

קליפה של לימון אחד

מלח

פלפל שחור

שמן זית

לרוטב:

יוגורט עיזים

שמן זית בנדיבות

2 שיני שום קצוצות

מלח

פלפל שחור

סומאק (לא חובה)

עגבנייה סחוטה (לא חובה)

לפיתות הקלויות:

2 פיתות

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מעבדים במעבד מזון בצל סגול, פטרוזיליה, שום, פלפל חריף וקליפת לימון.

2 קוצצים את הדג ביד, מעבירים לקערה, מוסיפים את הירקות הקצוצים ומערבבים. מוסיפים מלח, פלפל ומעט שמן זית ולשים ביד. אם יש זמן, מעבירים למקרר ל-10-30 דקות (לא חובה).

3 מחממים תנור ל-180 מעלות (בשביל הפיתות).

4 יוצרים מתערובת הדג קבבונים בגודל ביס וצולים על מחבת גריל נון-סטיק מחוממת היטב. כשצד אחד משחים הופכים את הקבבונים, ובמקביל מכינים את הרוטב.

5 הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים. לא חייבים להגיע להומוגניות מלאה.

6 קולים את הפיתות: חוצים את הפיתות לרוחב, מורחים כל עיגול פיתה בשמן זית ומכניסים לתנור החם עד להזהבה יפה.

7 הגשה: מניחים את הפיתה הקלויה על צלחת ומוזגים עליה מהרוטב. מסדרים ערימה של קבבונים וזולפים עוד מהרוטב. אפשר להגיש עם פטרוזיליה קצוצה.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?