אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

מרק דגים עם רביולי חריימה

מרק בסגנון בויאבז שבתוכו שוחה רביולי יפה כמו שמש – תסמכו על גל שהיא תדע להנדס מנה שהיא גם אסתטית, גם מקורית וגם טעימה. רק זהירות עם הזעפרן אה?

גל קספרס | מאסטר שף | פורסם 12/09/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.6 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרק:

אדרה של דג ברמונדי

שמן זית

1 גזר

2 עגבניות

1 שומר

1 כרשה

1 בצל לבן

4 שיני שום

3 כפות פרנו

חצי כף רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור

מעט מאוד זעפרן

לרביולי חריימה:

חצי כוס קמח 00

חצי כוס קמח פסטה

ביצה אחת

2 חלמונים

למילוי:

4 שיני שום, כתושות

קימל טחון

כמון

3 כפות רסק עגבניות

חצי כוס מים חמים

2 פילה דג ברמונדי, ללא עור

מלח

פלפל שחור

חלמון ביצה

אופן ההכנה:

1 המרק: מחממים שמן בסיר גדול וצורבים את אדרת הדג. מקלפים את הירקות, חותכים גס ומכניסים פנימה. מוסיפים את הפרנו ונותנים לו להתאדות כמה דקות.

2 מוסיפים את רסק העגבניות, מלח, פלפל שחור וזעפרן ומכסים במים רותחים. מבשלים כחצי שעה.

3 מסננים את המרק וזורקים את הירקות והדג.

4 הרביולי: מערבבים את שני סוגי הקמח על משטח עבודה ויוצרים גומה במרכז. בקערה נפרדת טורפים את הביצים. שופכים את הביצים הטרופות במרכז הגומה ומערבבים יחד עד לקבלת בצק אחיד ונוקשה יחסית. מניחים בצד למנוחה.

5 המילוי: בינתיים מחממים בסיר מעט שמן ומכניסים פנימה את השום, הקימל והכמון. מערבבים בקערה את רסק העגבניות והמים החמים ומוסיפים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומכניסים את הדגים. מכסים ומבשלים כרבע שעה.

6 פותחים את בצק הפסטה במכונה עד לעובי הדק ביותר וקורצים שני עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

7 מוציאים את תערובת הדג לקערה ומפוררים את הדג לחתיכות קטנות. מתקנים תיבול במידת הצורך. מצננים.

8 מרכיבים את הרביולי: מניחים על עיגול בצק כף מהמילוי ויוצרים גומה במרכזה. מניחים בגומה בעדינות חלמון ביצה, מכסים בעיגול הבצק השני ומהדקים את הדפנות טוב טוב, בלי שיישאר אוויר בפנים.

9 מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח ומבשלים את הרביולי כ-8 דקות.

10 הגשה: יוצקים מהמרק בקערה ומניחים את הרביולי במרכז.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.