פיש אנד צ'יפס
פיש אנד צ'יפס הוא מהמאכלים שלא משנה אם אנחנו רעבים, שבעים או אפילו מפוצצים - לעולם לא נצליח להגיד להם לא. עכשיו, כשגם יש לנו מתכון כל כך פשוט וקל, היפים האלה יתחילו לככב על שולחננו לפחות פעם בשבוע
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
הברמונדי הוא דג שעלה לישראל מאזור אוסטרליה ודרום מזרח אסיה. הוא נחשב לדג נפוץ מאוד בתרבות הקולינרית, דג איכותי וטעים במיוחד, ונהנה מביקוש גבוה מאוד בשוקי המזרח הרחוק. ישראל היא ככל הנראה המדינה היחידה שהצליחה להגיע לגידול ורבייה של הברמונדי מחוץ לאזור המוצא שלו. במהלך העלייה שלו לארץ התאקלם הברמונדי היטב וביצע הסתגלות למי בריכות, וכיום הוא גדל בבריכות דגים מפוקחות בקיבוצים ניר דוד ומעגן מיכאל.
הברמונדי הוא דג בעל ערך תזונתי ובריאותי גבוה במיוחד. הוא מכיל כמות גבוהה של חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, עשיר בחומצות אמינו ומהווה מקור מצוין לחומצות שומן מסוג אומגה 3. בשרו של הברמונדי לבן והוא בעל מרקם וטעם עדינים מאוד. הוא נחשב לאחד מהדגים המשובחים הנמכרים בישראל ומכיוון שהוא משתלב היטב במגוון דרכי הכנה וטעמים, הוא הופך להיות יותר ויותר פופולרי בקרב חובבי הדגים בארץ. הדג מכיל מעט עצמות, הניתנות לשליפה בקלות, ולכן הוא ידידותי גם לילדים.
מרכיבים (2 מנות):
2 פילה דג ברמונדי, חתוכים לרבעים
3 כפות קמח
3 תפוחי אדמה אדומים גדולים, קלופים
כף מלח גס
שמן קנולה לטיגון
לבלילה:
כוס וחצי קמח לבן, פחות 3 כפות
220 מ״ל בירה לבנה (או סודה מוגזת)
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 טובלים את הפילטים בקמח.
2 מערבבים את הקמח לבלילה עם אבקת האפייה, מוסיפים את שאר מרכיבי הבלילה וטורפים במטרפה לקבלת תערובת אחידה.
3 טובלים את הפילטים המקומחים בבלילה ומטגנים בשמן עמוק משני הצדדים, עד להשחמה יפה.
4 הצ'יפס: פורסים את תפוחי האדמה לרצועות עבות, חותכים למקלות ומשרים 20 דקות בקערה עם מים רותחים ומלח גם.
5 מייבשים במגבת גדולה ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
* מומלץ להגיש עם קטשופ ומיונז.
איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?