קציצות קרפיון עם טחינה
גם לכם המילה "קרפיון" ישר מקפיצה לראש גפילטע פיש? אז איזה מזל שיש לנו את עומר מילר, שיפתח בפנינו עולם קרפיוני חדש וטוב, שאין בו שום דבר מתקתק או אפור אלא רק קציצות נהדרות עם זילוף טוב של טחינה
עומר מילר | mako אוכל
| פורסם 15/08/18
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
700 גרם פילה קרפיון ישראלי טרי, טחון
עלים מחצי צרור נענע, קצוצים
עלים מחצי צרור פטרוזיליה, קצוצים
1 בצל, קלוף ומגורר
5 שיני שום, כתושות
1 ביצה
חצי כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
חצי כפית קינמון טחון
100 גרם שומשום קלוי
שמן זית לטיגון
להגשה:
טחינה גולמית
עגבנייה טרייה
שומשום (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל החומרים למעט שמן הזית, ומעבירים למקרר ל-20 דקות.
2 יוצרים קציצות מהתערובת.
3 מחממים מחבת עם כמות נדיבה של שמן זית ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות יפה.
4 מגישים עם טחינה ועגבנייה סחוטה, ועוד קצת שומשום אם רוצים.
* אפשר לבשל את הקציצות, לאחר הטיגון, ברוטב עגבניות, רוטב לימון או כל רוטב חמצמץ אחר למשך 15-20 דקות.