אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

מוסר מצופה ופיצה קפרזה

אייל שני אמר שמדובר במנה מושלמת, והאמת שכבר הבנו את זה לבד: פיצת קפרזה על בצק עלים, אצבעות פריכות של דג מוסר ופסטו שלא ידע שהוא יכול להיות כזה. אתם באמת צריכים עוד משהו?

ונסה אביטן | מאסטר שף | פורסם 04/09/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 פילה מוסר

מלח

פלפל שחור

4 אגוזי קשיו

כפית גרגירי כוסברה

כפית גרגירי חרדל

כף כוסברה טרייה

כף בזיליקום טרי

חצי כפית פלפל אדום חריף

מלח גס

שמן לטיגון

ביצה טרופה

לפיצת הקפרזה:

בצק עלים מוכן

עגבנייה, פרוסה

מוצרלה טרייה, פרוסה

עלי בזיליקום

שמן זית

למוס פסטו:

2 כפות בזיליקום טרי

2 אגוזי קשיו

מלח

פלפל שחור

שמן זית

חצי שן שום

2 כפות גבינת מסקרפונה

אופן ההכנה:

1 חוצים את הפילטים של הדג לאצבעות ומתבלים במלח ופלפל משני הצדדים.

2 טוחנים בבלנדר קשיו, גרגירי כוסברה, גרגירי חרדל, כוסברה טרייה, בזיליקום טרי, פלפל אדום חריף ומלח גס עד לקבלת אבקה.

3 מחממים שמן במחבת. טובלים את הדג בביצה טרופה ואז באבקת הקשיו ומטגנים 2 דקות. מוציאים לנייר סופג.

4 פיצת קפרזה: מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 חותכים מבצק העלים מלבנים של 10 ס"מ אורך ו-4 ס"מ רוחב. דוקרים במזלג ואופים כמה דקות, להזהבה. מצננים.

6 מסדרים על מלבני הבצק שכבות של פרוסות עגבנייה, מוצרלה ובזיליקום, מזלפים שמן זית ואופים 15-20 דקות.

7 רוטב פסטו: טוחנים בבלנדר בזיליקום טרי, קשיו, מלח, פלפל, שמן זית ושום.

8 מערבבים בקערה קטנה את המסקרפונה עם מלח, פלפל שחור ו-3 כפות פסטו ומקציפים היטב.

9 מצלחתים: מסדרים בצלחת אצבעות מוסר ולידן מוס מסקרפונה ופסטו. מגישים עם פיצת הקפרזה ומעט פסטו מעל ומסביב.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.