אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

קציצות דג בס ברוטב חריף

כשאנחנו שומעים "קציצות" אנחנו אוטומטית חושבים על בשר, או לכל היותר עוף. אז לא - היום אנחנו עם קציצות מדג בס, שהולכות להטריף לכם את השכל ולא רק בגלל שהן חריפות אש

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 29/05/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 241 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הבס הוא דג שמקורו בצפון אמריקה, משם עשה עלייה לישראל ונקלט בה בהצלחה. כיום נפוצה הכלאה בין שני זני בס, שנוצרה בשנות ה-70 של המאה הקודמת, ובשנות ה-80 הפכה לדג בריכות פופולרי, המצוי בבריכות ובחקלאות ימית בכל העולם.

 

הבס הוא דג מים מתוקים, הניתן לזיהוי בקלות בזכות הקווים השחורים האופקיים על גופו, המעניקים לו מראה מחוספס. בארצות הברית גדלים כיום כ-10 מיליון דגי בס מדי שנה, ולעיתים משוחררים דגים מסוג זה לאגמים קטנים, להנאתם של דייגים ספורטיביים.

מרכיבים :

לקציצות:

600 גרם דג בס טחון

4 שיני שום, קצוצות

1 כוס כוסברה קצוצה

רבע כוס פירורי לחם

1 כף שטוחה כמון

1 כף פפריקה מתוקה

כפית פלפל שחור גרוס

כפית מלח

לרוטב:

6 כפות שמן זית

5 שיני שום, פרוסות

1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות דקות

2 פלפלים ירוקים חריפים, חצויים לאורך

2 עגבניות, מרוסקות

1 כף גדושה פפריקה מתוקה

חצי כף צ'ילי גרוס יבש

כפית מלח

2 וחצי כוסות מים

חצי כוס בזיליקום קצוץ

אופן ההכנה:

1 לשים בקערה רחבה את כל מרכיבי הקציצות על לקבלת מסה אחידה. יוצרים כדורים קטנים ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2 מחממים את שמן הזית בסיר סוטאז' ומטגנים את השום, הגמבה והפלפל החריף כ-4 דקות תוך ערבוב (נזהרים שהשום לא יישרף).

קציצות בס עם לחמנייה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
אתם תצטרכו את הלחמנייה הזאת|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

3 מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים, מערבבים ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

4 מכניסים את הקציצות בזהירות לרוטב הרותח, מפזרים את הבזיליקום ומבשלים כ-25 דקות בכיסוי חלקי.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?