אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

לביבות קרפיון עם סלט סלק ושמנת חמוצה

בחיים לא חשבנו שנתגרה כל כך ממראה של לביבות קרפיון, אבל זה לחלוטין קרה ברגע שראינו את היפות האלה. דג טרי איכותי, תפוחי אדמה ועשבים קצוצים שאוכלים באותו ביס עם שמנת וסלק? קנינו

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 29/11/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מקורו של דג הקרפיון הוא באסיה, ובעיקר בסין, אך במשך השנים הוא הובא לסביבות שונות ברחבי העולם. הוא יכול לגדול לאורך של עד 1.5 מטר ולמשקל של עד 37.3 ק"ג אך המשקל המקסימלי יכול להגיע למשקל 45 ק"ג. אורך חייו עשוי להגיע עד ל-65 שנה ויותר. קרפיונים לא מבויתים החיים בטבע הם לרוב קטנים יותר.

 

בישראל הקרפיון משמש בעיקר כרכיב עיקרי בגפילטע פיש ובשל כך, במשך עשרות שנים היה הדג המועדף על אוכלוסיית העולים ממזרח אירופה. הוא נחשב לדג דל בנתרן ועשיר בוויטמין B.

 

קיבוץ ניר דוד היה הראשון בארץ לגדל קרפיונים, שיובאו מיוגוסלביה, בצורה מסחרית. בריכת הדגים הראשונה שאוכלסה בזן זה בקיבוץ, בשנת 1939, היא המקור לחלק ניכר מהקרפיונים הגדלים כיום בארץ.

מרכיבים (8 מנות):

1 קרפיון ישראלי טרי, טחון ללא העצמות והעור

1 ביצה

1 בצל מגורר וסחוט מנוזלים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (או בזיליקום קצוץ)

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

2 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים

לסלט:

1 סלק גדול, חתוך לרצועות דקות

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

2 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

2 כפות חומץ

1 כפית סוכר חום

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

להגשה:

שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט ומניחים בצד לספיגת טעמים.

מתכונים ללביבות

מתכונים לסופגניות

2 מניחים בקערה רחבה את מרכיבי הלביבות ולשים עד לקבלת מסה אחידה.

3 מחממים שמן בגובה חצי עמוק במחבת רחבה ויוצרים לביבות, מניחים את הלביבות בשמן ומטגנים משני הצדדים עד לצבע שחום.

לביבות קרפיון עם סלט סלק ושמנת חמוצה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צריכות להשתזף בטיגון|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

4 מגישים עם הסלט וכף שמנת חמוצה.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?

לביבות קרפיון לצד סלט סלק ושמנת חמוצה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
הכי טעים: ביס מהכל ביחד|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סטיילינג: אינס שילת ינאי