אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

חציל בטחינה עם פילה דג

רואים את המנה שבתמונה? תזכרו אותה טוב טוב, כי יש סיכוי רציני שזו הארוחה הכי שווה שתוכלו להכין בחצי שעה. חציל קלוי עם טחינה, פילה של דג טרי צרוב בשמן זית, כמה עגבניות שרי והופ - הכנתם מנה כמו של מסעדה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 05/06/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הברמונדי הוא דג שעלה לישראל מאזור אוסטרליה ודרום מזרח אסיה. הוא נחשב לדג נפוץ מאוד בתרבות הקולינרית, דג איכותי וטעים במיוחד, ונהנה מביקוש גבוה מאוד בשוקי המזרח הרחוק. ישראל היא ככל הנראה המדינה היחידה שהצליחה להגיע לגידול ורבייה של הברמונדי מחוץ לאזור המוצא שלו. במהלך העלייה שלו לארץ התאקלם הברמונדי היטב וביצע הסתגלות למי בריכות, וכיום הוא גדל בבריכות דגים מפוקחות בקיבוצים ניר דוד ומעגן מיכאל.

 

הברמונדי הוא דג בעל ערך תזונתי ובריאותי גבוה במיוחד. הוא מכיל כמות גבוהה של חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, עשיר בחומצות אמינו ומהווה מקור מצוין לחומצות שומן מסוג אומגה 3. בשרו של הברמונדי לבן והוא בעל מרקם וטעם עדינים מאוד. הוא נחשב לאחד מהדגים המשובחים הנמכרים בישראל ומכיוון שהוא משתלב היטב במגוון דרכי הכנה וטעמים, הוא הופך להיות יותר ויותר פופולרי בקרב חובבי הדגים בארץ. הדג מכיל מעט עצמות, הניתנות לשליפה בקלות, ולכן הוא ידידותי גם לילדים.

מרכיבים (2 מנות):

2 יחידות פילה ברמונדי

מלח

פלפל שחור גרוס

4 כפות שמן זית

1 חציל גדול, קלוי (בתנור או על הגז)

רבע כוס טחינה

רבע עד חצי כוס מים (לדילול הטחינה)

מיץ מלימון שלם

1 שן שום, כתושה

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

4 עגבניות שרי, חצויות

חצי כף סילאן

אופן ההכנה:

1 ממליחים ומפלפלים את הדג ומברישים בשמן זית.

2 מחממים מחבת פסים היטב ומניחים את הפילה עם העור כלפי מטה. מברישים בשמן זית את חלקו העליון של הדג.

3 מטגנים 3 דקות, והופכים לצד השני לטיגון של דקה-שתיים. מוציאים.

4 קולפים את החציל, פורסים יפה ומניחים על צלחת הגשה גדולה.

5 מכינים טחינה בקערית קטנה: מערבבים יחד טחינה, מים, מיץ לימון ושום כתוש. ממליחים מעט.

6 שופכים את הטחינה על החציל הקלוי, ומסדרים מעל את הדגים.

7 סוחטים את עגבניות השרי על המנה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מלח גס ומעט סילאן ומגישים.

* אוהבים חריף? תרגישו חופשי להוסיף פלפל חריף באיזה צבע שתרצו. 

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?