אמנון ירדן מטוגן עם מטבל פטרוזיליה ולימון כבוש
אם אתם מאלה שאוהבים להזמין דג מטוגן במסעדה אבל לא מעיזים להכין כזה בבית - המתכון הזה הוא בשבילכם. הדרך למנה כמו של מסעדה, היא לא ארוכה בכלל - כל עוד מתחילים בדג טרי וטוב. *המנה מיועדת לאוכלי קטניות
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אַמְנוּן הוא שם כולל לכמה מינים של דגי מאכל ונוי ממשפחת האמנוניים, המצויים באגמים ונהרות חמים באפריקה, אסיה ואמריקה הדרומית. האמנון ניזון בעיקר מן הצומח, אך כמה מהמינים ניזונים מן החי. את האמנונים למטרות אכילה דגים או מגדלים בבריכות ובשרם נחשב למשובח. בשל זנבו, שמזכיר בצורתו מסרק, קיבל הדג את הכינוי "מושט" שפירושו בערבית מסרק.
את שמו העברי קיבל הדג מהשפה הארמית: נון בארמית = דג, אם = אמא. אמנון = הדג של האמא. השם הזה ניתן לו מכיוון שביצי הדג, וגם הדגיגים לאחר בקיעתם, מוצאים מחסה בתוך הפה של האם (ובחלק מהמינים גם בתוך הפה של האב).
האמנון הוא דג הדגל של המדגה הישראלי ובבריכות הדגים בישראל ניתן למצוא מגוון מינים שלו, ביניהם אמנון ירדן, אמנון יאור, אמנון רוקי שמוצאו מהרי הרוקי, אמנון גליל ואמנון אדום, המכונה גם אדמונית.
מרכיבים (1 מנות):
1 דג אמנון ירדן שלם
חצי כוס קמח תירס
1 כפית שום גבישי
חצי כפית מלח גס
שמן קנולה לטיגון
למטבל:
חצי כוס עלי כוסברה
1 פלפל ירוק חריף
3 שיני שום
2 כפות ממרח לימון כבוש
4 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1 חורצים בדג חריצים משני הצדדים.
2 מערבבים בקערה קמח תירס עם שום גבישי ומלח גס.
3 עוטפים את הדג בתערובת מכל הצדדים, וגם מבפנים.
4 מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק.
5 מטגנים את הדג כ-6 דקות מכל צד, עד להשחמה.
6 מוציאים לנייר סופג.
7 טוחנים יחד את כל מרכיבי המטבל ומגישים יחד עם הדג.
איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?