אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

דג ברוטב פרובנסיאלי

כשאתם מכינים את המנה הזאת בבית – ואנחנו ממליצים לכם בכל פה לעשות את זה – רק תקפידו לתת לפרח תפוחי האדמה את כל הזמן שהוא צריך בתנור. עשיתם את זה? ההצלחה מובטחת

ונסה אביטן | מאסטר שף | פורסם 04/09/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 פילה בס, בלי עור

1 תפוח אדמה אדום

שמן זית

מלח

פלפל שחור

מעט אבקת שום

1 בטטה

מעט ג'ינג'ר

לרוטב:

מעט שמן זית

1 בצל, קצוץ

2 שיני שום, קצוצות

2 שיני שום שלמות

עגבנייה, קלופה וקצוצה

2 כוסות ציר דגים

כוס יין לבן

גבעול תימין

גבעול רוזמרין

1 שומר, קצוץ

3 פרוסות לימון

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 הרוטב: מטגנים בסיר את הבצל והשום. מוסיפים את העגבנייה, ציר הדגים, היין, התימין, הרוזמרין, השומר והלימון ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים 15 דקות, מכסים ומבשלים 15 דקות נוספות.

2 מסננים את הרוטב ומבשלים עוד 15 דקות. 5 דקות לפני הסוף מתבלים את הדג במלח ופלפל ומכניסים לרוטב לבישול.

3 מחממים תנור ל-160 מעלות.

4 מקלפים את תפוח האדמה ופורסים במנדולינה לפרוסות של 2 מ"מ.

5 משמנים שני רינגים של 5 ס"מ, ומרכיבים בפנים צורת פרח מפרוסות תפוח האדמה. מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל ואבקת שום וצולים חצי שעה בתנור.

6 מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנות. מבשלים במי מלח עד ריכוך, מסננים ומרסקים יחד עם הג'ינג'ר לפירה. מוסיפים מעט מהרוטב, כדי לתת טעם.

7 מגישים את הדגים עם הרוטב, לצד שני פרחי תפוחי אדמה ושני קנלים של פירה בטטה.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.