אוכל
וידאו AVI׃ מבשלים עם קשת - רותי רוסו

דג נוסח מלטה עם עגבניות וזיתים

מנה שמגיעה אלינו ישירות ממלטה, של דג ברוטב של עגבניות, זיתים וצלפים. שילוב מצוין שהולך פשוט פיקס עם דג ישראלי טרי

רותי רוסו | mako אוכל | פורסם 07/01/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 כפות שמן זית

4 נתחי פילה בס ישראלי טרי (עם העור)

2 כרישות קטנות, חצויות וקצוצות דק

1 כף רסק עגבניות

200 מ"ל רכז עגבניות

50 מ"ל מים

75 גרם צלפים

50 גרם זיתים שחורים גדולים

50 גרם זיתים ירוקים גדולים

מלח

פלפל שחור

נענע טרייה

לקראסט:

2 כוסות אגוזי מלך

2 כוסות שקדים

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הקראסט: טוחנים את אגוזי המלך והשקדים היטב במעבד מזון עם מלח ופלפל.

2 הדגים: מחממים 2 כפות שמן זית במחבת. טובלים את הדגים בקראסט תוך כדי הידוק. מטגנים כ-2 וחצי דקות על הצד של העור (תלוי בגודל הדג). הופכים ומטגנים עוד 2 וחצי דקות מהצד השני. מוציאים לצלחת מרופדת נייר אפייה.

3 מחממים את שאר שמן הזית בסוטאז'. מוסיפים את הכרישה ומטגנים מעט עד שהיא מתרככת וקצת מזהיבה.

4 מוסיפים את רכז העגבניות, רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הצלפים, הזיתים, המלח והפלפל ומחזירים את הדג, הפעם כשהעור פונה למעלה. מבשלים יחד 2-3 דקות.

5 להגשה: מסדרים את הדג על צלחת ושופכים עליו מהרוטב. מקשטים בנענע ומגישים.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?