דג נוסח מלטה עם עגבניות וזיתים
מנה שמגיעה אלינו ישירות ממלטה, של דג ברוטב של עגבניות, זיתים וצלפים. שילוב מצוין שהולך פשוט פיקס עם דג ישראלי טרי
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4 כפות שמן זית
4 נתחי פילה בס ישראלי טרי (עם העור)
2 כרישות קטנות, חצויות וקצוצות דק
1 כף רסק עגבניות
200 מ"ל רכז עגבניות
50 מ"ל מים
75 גרם צלפים
50 גרם זיתים שחורים גדולים
50 גרם זיתים ירוקים גדולים
מלח
פלפל שחור
נענע טרייה
לקראסט:
2 כוסות אגוזי מלך
2 כוסות שקדים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הקראסט: טוחנים את אגוזי המלך והשקדים היטב במעבד מזון עם מלח ופלפל.
2 הדגים: מחממים 2 כפות שמן זית במחבת. טובלים את הדגים בקראסט תוך כדי הידוק. מטגנים כ-2 וחצי דקות על הצד של העור (תלוי בגודל הדג). הופכים ומטגנים עוד 2 וחצי דקות מהצד השני. מוציאים לצלחת מרופדת נייר אפייה.
3 מחממים את שאר שמן הזית בסוטאז'. מוסיפים את הכרישה ומטגנים מעט עד שהיא מתרככת וקצת מזהיבה.
4 מוסיפים את רכז העגבניות, רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הצלפים, הזיתים, המלח והפלפל ומחזירים את הדג, הפעם כשהעור פונה למעלה. מבשלים יחד 2-3 דקות.
5 להגשה: מסדרים את הדג על צלחת ושופכים עליו מהרוטב. מקשטים בנענע ומגישים.
איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?