אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכל

מרק דגים עם כיסונים

כיסונים הם מנקודות האור הגדולות שלנו בחיים, ובעיקר בחורף (או במה שנשאר ממנו). הנה יופי של דרך לגרום לילדים להתלהב מדגים ישראליים טריים - מרק עם ציר עשיר וכיסוני בס

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 06/02/19 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מקורו של הבס בצפון אמריקה, ומשם עשה עלייה לישראל ונקלט בה בהצלחה. כיום נפוצה הכלאה בין שני זני בס, שנוצרה בשנות ה-70 של המאה הקודמת ובשנות ה-80 הפכה לדג בריכות פופולרי, המצוי בבריכות ובחקלאות ימית בכל העולם.

 

הבס הוא דג מים מתוקים, וניתן לזהותו בקלות בזכות הקווים השחורים האופקיים על גופו, המעניקים לו מראה מחוספס. בארצות הברית גדלים כיום כ-10 מיליון דגי בס מדי שנה, ולעיתים משוחררים דגים מסוג זה לאגמים קטנים, להנאתם של דייגים ספורטיביים.

מרכיבים :

למרק:

2 פילה בס ישראלי טרי/ דג שלם, חתוך לחתיכות רחבות

1 גזר חתוך לחצאים

2 גבעולי סלרי חצויים

1 בצל גדול חתוך לרצועות

3 כפות רוטב סויה

1 כפית פלפל שחור

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

5-6 כוסות מים

לבצק:

2 כוסות קמח לבן

שלושת רבעי כוס מים חמימים

2 כפיות שמן קנולה

1 חלמון

1 כפית מחוקה מלח

למילוי:

2 יחידות פילה בס טחון (ללא העור)

1 כפית מלח

1 בצל ירוק קצוץ דג

חצי כפית פלפל שחור

להגשה:

בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

1 מכינים את הציר: מבשלים את כל מרכיבי הציר בסיר עמוק במשך כ-30 דקות.

2 מסננים את הציר מכל המרכיבים פרט לדגים.

3 מכינים את בצק הכיסונים: לשים היטב את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד. מניחים את הבצק לנוח כעשר דקות בטמפרטורת החדר.

4 מערבבים את מרכיבי המלית בקערה. מרדדים את בצק הכיסונים על גבי משטח מקומח וקורצים מהבצק עיגולים דקים (ניתן להיעזר במכונת פסטה).

5 מניחים במרכזו של כל עיגול כפית אחת מהמלית ומקפלים לצורה הרצויה.

6 מרתיחים שוב את הציר עם הדגים, מנמיכים את האש ומוסיפים את הכיסונים לבישול נוסף של 8 דקות.

7 מגישים מעט ציר עם כיסונים, דג מפורר ובצל ירוק.

מרק דגים עם כיסונים (צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכל)
מרק דגים עם כיסונים|צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכל

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?