אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

קציצות דגים ברוטב חריימה

מנה מופלאה בטעמיה ובמרקמה, שאפשר בכיף לנגב עם פיתה עד סוף הסיר. וזה מיכל אנסקי אמרה, לא אנחנו

ליאור אוחיון | מאסטר שף | פורסם 05/09/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 155 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

2 פילה דג אדמונית, חתוך לקוביות קטנות יחסית

צרור כוסברה, קצוץ

צרור פטרוזיליה, קצוץ

רבע צ'ילי אדום טרי, קצוץ דק

חצי בצל, קצוץ דק

רבע כפית כורכום

רבע כפית כמון

רבע כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית מלח

2 כפות שמן זית

3 כפות פירורי לחם

1 ביצה

לרוטב חריימה:

מעט שמן זית, לטיגון

רבע גמבה, חתוכה גס

1 פלפל חריף, חתוך גס

2 עגבניות, קצוצות דק

מלח

פלפל שחור

כפית כמון שטוחה

כפית פפריקה מתוקה

2 כפות רסק עגבניות

כפית סוכר

חצי כוס מים

להגשה:

4 טורטיות

שמן לטיגון עמוק

חצי צרור כוסברה

אופן ההכנה:

1 הקציצות: לשים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקבבים וצולים במחבת עם מעט שמן עד הזהבה משני הצדדים. מוציאים.

2 הרוטב: מטגנים את הגמבה והפלפל החריף עד שהם צרובים יפה. מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את התבלינים ואז את רסק העגבניות והסוכר. נותנים לרסק להשחים ממש ורק אז מוסיפים מים. מערבבים לקבלת רוטב סמיך ומתקנים תיבול.

3 מכניסים את הקציצות לרוטב, מבשלים כמה דקות ומכבים את האש.

4 חותכים את הטורטיות לרבעים ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

5 קוצצים את הכוסברה דק ומפזרים מעל מחבת החריימה. מגישים עם הטורטיות.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.