וידאו AVI׃ מבשלים עם קשת - רותי רוסו
קארי דגים שכל אחד יכול להכין
נכון, השם קצת מאיים, אבל אם יש לכם בבית משחת קארי וחלב קוקוס, נשאר לכם רק להצטייד בדג בורי ישראלי טרי וטוב ואתם כבר כמעט שם
רותי רוסו | mako אוכל
| פורסם 07/01/20
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
300 גרם פילה בורי (בלי עור)
3 בצלי שאלוט
4 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
5 שיני שום, קלופות
קצת שמן
תערובת קארי אדום במשחה
2 כוסות חלב קוקוס
1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות
קצת סוכר חום
לתיבול והגשה:
ענפי בזיליקום
עלי כוסברה
ליים, חתוך לטריזים
פלפל צ'ילי אדום, חצוי לאורך
שעועית ירוקה עדינה, מופשרת
שבבי קוקוס (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 טוחנים היטב במעבד מזון או בלנדר מוט את השאלוט, הג'ינג'ר והשום.
2 מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים מעט את התערובת. מוסיפים את משחת הקארי, חלב הקוקוס והבטטה. מבשלים 15 דקות.
3 חותכים את הדג לנתחים בגודל ביס ומוסיפים לקארי. מבשלים עוד 10 דקות.
4 לפני ההגשה מפזרים מלמעלה בזיליקום, כוסברה, טריזים של ליים, צ'ילי אדום, שעועית ירוקה ואפילו שבבים של קוקוס, אם יש. מגישים במחבת עצמה.
איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?