וידאו AVI׃ מבשלים עם קשת
פילה דג לברק בקראסט גבינות
כשמכינים מנה צרפתית מדג ישראלי טרי – מנצחים בכל החזיתות
עומר מילר | mako אוכל
| פורסם 07/01/20
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
8 פילטים של לברק
חצי צרור פטרוזיליה
רבע כוס שקדים מולבנים
רבע כוס גבינת פרמזן מגוררת
קליפת לימון מגוררת
מלח
פלפל שחור, טחון טרי
2 כפות שמן זית
1 שומר, פרוס
100 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מכינים את הקראסט: קוצצים פטרוזיליה בעזרת סכין, מכתש ועלי או במעבד מזון בפולסים. מוסיפים שקדים, פרמזן, קליפת לימון, מלח, פלפל, ושמן זית ומערבבים לתערובת פירורית לחה.
3 מטגנים את השומר בחמאה ומסדרים על תבנית אפייה.
4 באותה מחבת מטגנים את הדגים על העור. מהדקים כף וחצי מתערובת הקראסט על כל פילה ומסדרים על השומר שבתבנית. מזלפים מעט שמן זית ומיץ לימון.
5 אופים את הדגים 10-8 דקות, עד שהמעטה פריך אבל החלק הפנימי עדיין עסיסי מאוד. מגישים חם.
איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?