אוכל
וידאו AVI׃ מבשלים עם קשת

פילה דג לברק בקראסט גבינות

כשמכינים מנה צרפתית מדג ישראלי טרי – מנצחים בכל החזיתות

עומר מילר | mako אוכל | פורסם 07/01/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

8 פילטים של לברק

חצי צרור פטרוזיליה

רבע כוס שקדים מולבנים

רבע כוס גבינת פרמזן מגוררת

קליפת לימון מגוררת

מלח

פלפל שחור, טחון טרי

2 כפות שמן זית

1 שומר, פרוס

100 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מכינים את הקראסט: קוצצים פטרוזיליה בעזרת סכין, מכתש ועלי או במעבד מזון בפולסים. מוסיפים שקדים, פרמזן, קליפת לימון, מלח, פלפל, ושמן זית ומערבבים לתערובת פירורית לחה.

3 מטגנים את השומר בחמאה ומסדרים על תבנית אפייה.

4 באותה מחבת מטגנים את הדגים על העור. מהדקים כף וחצי מתערובת הקראסט על כל פילה ומסדרים על השומר שבתבנית. מזלפים מעט שמן זית ומיץ לימון.

5 אופים את הדגים 10-8 דקות, עד שהמעטה פריך אבל החלק הפנימי עדיין עסיסי מאוד. מגישים חם.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?