אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

בורי בנייר כסף עם תימין ופרוסות לימון

מתכון ב-6 מרכיבים, שכמעט את כולם כבר יש לכם בבית. אז קדימה, הצטיידו בדג טרי וטוב ותוכיחו לכולם ולעצמכם שאין מה לעשות, פשוט יש לכם את זה עם דגים

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 12/06/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 150 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הבורי הוא דג מאכל שנפוץ בכל העולם ושייך למשפחת הקיפוניים, שסוגים רבים שלהם חיים באזורים טרופיים וסוב-טרופיים. הוא נחשב לאוכל כל וניזון בעיקר מאצות ובעלי חיים קטנים.

 

הבורי משתייך למיני הדגים המסוגלים לחיות בטווח רחב מאוד של מליחויות מים, ולכן ניתן למצוא אותו בנהרות ונחלי מים מתוקים כמו גם במאגרי מים מלוחים, שבהם מליחות המים גבוהה בהרבה ממליחות מי הים. בחופי ישראל בלבד ניתן למצוא 11 סוגים של בורי.

 

באגן הים התיכון הבורי נחשב לדג מאכל פופולרי מאוד. בבשרו הלבן אין כמעט עצמות, וטעמו משתלב בקלות עם סוגי מזון רבים וטעמים שונים. ביצי הדג הן מעדן בפני עצמו. בארצות רבות נוהגים להמליח ולייבש אותן, לצפות אותן בשעוות דבורים ולשמרן כך לאכילה.

 

רוב דגי הבורי הנמכרים כיום בשווקים גדלים בבריכות דגים, ולכן ניתן להשיגם בחנויות הדגים כמעט בכל ימות השנה.

מרכיבים (1 מנות):

1 דג בורי

3 כפות שמן זית

כפית מלח גס

כפית פלפל שחור גרוס

1 לימון, פרוס

צרור ענפי תימין

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 פורסים על תבנית יריעת נייר כסף, ועליה נייר אפייה.

3 מניחים את הדג על נייר האפייה וחורצים 2-3 פסים משני צדדיו.

4 מורחים את הדג בשמן זית וזורים מלח ופלפל.

5 תוחבים לתוך בטן הדג פרוסות לימון וכמה ענפי תימין, ואת יתרת ענפי התימין מניחים על הדג.

6 עוטפים את הדג בנייר האפייה שעליו נייר הכסף וסוגרים היטב.

7 צולים בתנור 25-30 דקות.

8 פותחים את העטיפה בזהירות רבה, וזוללים.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?