אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

מושט מטוגן של פעם

אולי מדובר במזל של מתחילים – מה שבטוח זה שיותם הצליח לעשות עבודה מעולה עם המושט המטוגן שלו, ששלח את מיכל חזרה לגיל 9 בכנרת

יותם ארונוביץ | מאסטר שף | פורסם 04/09/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 דג מושט שלם נקי

50 גרם קמח

שמן לטיגון עמוק

עגבנייה

2 שיני שום

חצי צרור פטרוזיליה

חצי צרור כוסברה

פלפל חריף ירוק

1 לימון

רבע כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 חורצים מכל צד של הדג 2-3 חריצים לאורך (בעיקר בחלקים הבשרניים יותר).

2 ממליחים את הדג היטב ומקמחים. מנערים כדי להיפטר מעודפי קמח.

3 מחממים שמן עמוק בסיר מספיק רחב בשביל להכיל את הדג בשלמותו. כשהשמן חם (150 מעלות) מכניסים את הדג לטיגון איטי יחסית, בערך 8 דקות מכל צד. כשהדג מוכן מוציאים אותו לייבוש על רשת כדי לשמר את הקריספיות של העור.

4 הרוטב: קוצצים את העגבנייה, השום, עשבי התיבול והפלפל החריף ומתבלים במיץ מלימון שלם, שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.

5 מסדרים את הדג על הצלחת ומגישים לצד רוטב עשבי התיבול.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.