אצבעות שניצל דג
תקראו להם נאגטס, שניצלונים, אצבעות או חטיפי דגים – מדובר בדרך הכי יעילה להגיש לילדים דגים ישראליים טריים ולאסוף צלחות ריקות בסיום הארוחה. אז מה הסוד? ציפוי פריך ומתפצפץ של ביסלי ופירורי לחם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מקורו של הבס בצפון אמריקה, ומשם עשה עלייה לישראל ונקלט בה בהצלחה. כיום נפוצה הכלאה בין שני זני בס, שנוצרה בשנות ה-70 של המאה הקודמת ובשנות ה-80 הפכה לדג בריכות פופולרי, המצוי בבריכות ובחקלאות ימית בכל העולם.
הבס הוא דג מים מתוקים, וניתן לזהותו בקלות בזכות הקווים השחורים האופקיים על גופו, המעניקים לו מראה מחוספס.
בארצות הברית גדלים כיום כ-10 מיליון דגי בס מדי שנה, ולעיתים משוחררים דגים מסוג זה לאגמים קטנים, להנאתם של דייגים ספורטיביים.
מרכיבים :
2-3 פילה בס/בורמנדי, חתוך לרצועות
לציפוי:
חצי כוס קמח
2 ביצים טרופות עם חצי כפית מלח
חצי כוס פירורי לחם
1 שקית קטנה ביסלי בטעם בצל
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
1 טוחנים את הביסלי ומערבבים את הפירורים עם פירורי לחם.
2 מקמחים את רצועות הדג.
3 טובלים את רצועות הדג בביצה הטרופה עם המלח.
4 עוטפים את רצועות הדג בתערובת פירורי הביסלי והלחם ומטגנים בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד להזהבה. מגישים וזוללים.
איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?