צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
דג בס שלם צלוי
כשהדג טרי ואיכותי - לא צריך לעשות לו כמעט כלום. הפעם לקחנו בס שלם ונתנו לו להשתכשך חצי שעה במרינדה אסייתית. אחר כך צלינו אותו 5 דקות מכל צד - וזהו, האוכל מוכן (וטעים חבל על הזמן)
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 31/10/18
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 דג בס שלם
למרינדה:
כף ג'ינג'ר קצוץ דק או מגורר
חצי כוס כוסברה קצוצה
2 כפות שמן שומשום
חצי כפית מלח
חצי כף צ'ילי גרוס
4 כפות רוטב סויה
2 שיני שום, כתושות
1 כפית קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
1 חורצים חריצים משני צידי הדג.
2 מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ועוטפים בהם את הדג. מכניסים למקרר ל-30 דקות.
3 משמנים מעט פלאנצ'ה או את המנגל וצולים את הדג משני צדדיו, כ-5 דקות מכל צד.
*הצעת הגשה: מומלץ להכפיל את כמות המרינדה ולהגיש את מחציתה לצד הדג.
איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?