אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

דג בס שלם צלוי

כשהדג טרי ואיכותי - לא צריך לעשות לו כמעט כלום. הפעם לקחנו בס שלם ונתנו לו להשתכשך חצי שעה במרינדה אסייתית. אחר כך צלינו אותו 5 דקות מכל צד - וזהו, האוכל מוכן (וטעים חבל על הזמן)

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 31/10/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 דג בס שלם

למרינדה:

כף ג'ינג'ר קצוץ דק או מגורר

חצי כוס כוסברה קצוצה

2 כפות שמן שומשום

חצי כפית מלח

חצי כף צ'ילי גרוס

4 כפות רוטב סויה

2 שיני שום, כתושות

1 כפית קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:

1 חורצים חריצים משני צידי הדג.

2 מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ועוטפים בהם את הדג. מכניסים למקרר ל-30 דקות.

3 משמנים מעט פלאנצ'ה או את המנגל וצולים את הדג משני צדדיו, כ-5 דקות מכל צד.

*הצעת הגשה: מומלץ להכפיל את כמות המרינדה ולהגיש את מחציתה לצד הדג.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?