אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

פיש אנד צ'יפס קצת אחר

מה שונה בפיש אנד צ'יפס הזה, של עומר מילר, אתם שואלים? התשובה היא הדג הישראלי הטרי טרי וגם תפוחי האדמה, שבכלל מתבשלים במים, ואז נמעכים טוב טוב ומטוגנים בקצת שמן זית. פה זה לא אירופה, וטוב שכך

עומר מילר | mako אוכל | פורסם 11/03/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לדג:

800 גרם פילה דג לבן ישראלי טרי (בס או בורי), מנוקה מעור ואדרות

שמן חמניות או תירס לטיגון עמוק

לבלילה:

חצי כוס (70 גרם) קמח לבן (עדיף קמח לעוגות)

חצי כוס (70 גרם) קורנפלור

רבע כפית אבקת אפייה (לא חובה)

כוס וחצי סודה קרה

רבע כוס וודקה (לא חובה. ניתן גם להמיר את הוודקה והסודה ביחד בכוס וחצי בירה לבנה שאוהבים)

1 ביצה גודל M

לתפוחי האדמה:

5 תפוחי אדמה לבנים

שמן זית

מלח

פלפל שחור בנדיבות

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה (על קליפתם) במי מלח כ-20 דקות, עד שהם רכים לחלוטין אבל עדיין לא מתפרקים.

2 מערבבים את חומרי הבלילה. המרקם שצריך להתקבל הוא נוזלי מספיק בשביל לעטוף את הדג, אבל לא מימי מדי.

3 מועכים את תפוחי האדמה ביד, ובמקביל מחממים מחבת עם שמן זית. מטגנים את תפוחי האדמה משני הצדדים עד שהם שחומים ופריכים. ממליחים ומפלפלים.

4 מחממים שמן עמוק בסיר.

5 טובלים את חתיכות הדג בבלילה ומטגנים בשמן החם.

6 מגישים את הדגים עם תפוחי האדמה.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?