דג אמנון חריף
דגים חריפים הם מנת חובה אצל חלק עצום מהמשפחות שאנחנו מכירים - בטח בשבת, בטח ובטח בחג. ואם כבר מכינים כאלה - למה לא ללכת על מתכון שף? ואם כבר שף - עומר מילר זו בחירה מצוינת. *המנה מיועדת לאוכלי קטניות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 אמנון ישראלי טרי, מחולק ל-3
לימון
חצי כוס שמן
5-10 שיני שום, חתוכות לאורך
1 עגבנייה גדולה, חתוכה לרצועות
1-2 פלפל אדום, חתוך לרצועות
1 פלפל אדום חריף
1 פלפל צ'ילי יבש חריף (אפשר יותר, למי שאוהב חריף שורף)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כף גדושה רסק עגבניות
קורט כמון
חצי כפית קימל טחון
מלח
פלפל שחור
שלושת רבעי כוס חומוס מושרה ומבושל
חצי לימון, להגשה
מעט פטרוזיליה קצוצה, לקישוט
אופן ההכנה:
1 שוטפים את הדג היטב, ממליחים וסוחטים מעט מיץ לימון. משרים כרבע שעה.
2 מחממים את השמן והשום בסיר שטוח ומוסיפים עגבנייה, פלפלים, פפריקה (חריפה ומתוקה) ורסק עגבניות. מערבבים כדקה ומוסיפים את שאר התבלינים וכחצי כוס מים.
3 מוסיפים את החומוס, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים כ-20 דקות.
4 שוטפים את הדג ומסדרים במרכז הסיר. אם חסרים מים מוסיפים עוד כחצי כוס.
5 מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-20 דקות על אש נמוכה.
6 לפני ההגשה סוחטים מלמעלה חצי לימון ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה.