אוכל
צילום׃ אסף רונן, יחסי ציבור

חריימה לברק

הסוד לחריימה מוצלח הוא תיבול מדויק, הרבה שום, בישול קצר כמו שצריך ושימוש בדג נכון וטוב. עומר מילר מכין את החריימה שלו עם דג לברק ישראלי טרי, ועומר מילר הוא מישהו שכדאי להעתיק ממנו

עומר מילר | mako אוכל | פורסם 15/01/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

4 פילטים של לברק ישראלי טרי

רבע כוס שמן זית

שיניים מראש שום אחד, קלופות וכתושות

1 פלפל ירוק חריף, פרוס (לא חובה)

חבילה רסק עגבניות

כף פפריקה מתוקה

כף שטוחה כמון טחון

מלח

פלפל שחור טחון

כפית סוכר

כוס וחצי מים

מיץ מלימון אחד (או יותר)

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן והשום הכתוש בסיר רחב ושטוח מעל להבה גבוהה. אם רוצים להשתמש בפלפל חריף, מוסיפים אותו יחד עם השום.

2 מטגנים את השום טיגון קצרצר – 20 שניות, רק עד שהוא מתחיל לבעבע ומעט משנה צבע. מוסיפים את הרסק, הפפריקה והכמון ומטגנים אותם יחד כחצי דקה תוך ערבוב מתמיד.

3 מתבלים במלח, פלפל וסוכר לאיזון החמיצות ואז מוסיפים כוס וחצי מים.

4 בוחשים היטב, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 40 דקות.

5 מניחים את נתחי הדג ברוטב. אם צריך מוסיפים מעט מים (הרוטב צריך להיות בגובה של הנתחים). מבשלים על להבה נמוכה 10-15 דקות, מוסיפים מיץ לימון ומגישים.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?