אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

דג מטוגן ברוטב שרמולה

בשר פורל עדין ועסיסי, רוטב עוצמתי וקצת חמיצות – לא סתם המנה הזאת הפכה לקבועה בבית של משפחת קספרס

גל קספרס | מאסטר שף | פורסם 04/09/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 172 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

דג פורל שלם, חתוך לסטייקים (כולל הראש והזנב)

מלח

קמח

1 ליטר שמן

לרוטב שרמולה:

3 שיני שום

כף פפריקה אדומה חריפה

כפית פפריקה אדומה מתוקה

כף כמון

מיץ מלימון אחד

חצי כוס עלי כוסברה

מלח

פלפל שחור

חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 ממליחים את הדג ומקמחים מכל הכיוונים. מניחים בצד, ובינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק.

2 הרוטב: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב למכל המיקסר הידני וטוחנים עד לקבלת רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול.

3 כשהשמן חם (בערך 170 מעלות) מטגנים את הדג עד להזהבה אחידה. מוציאים לנייר סופג וממליחים מיד במלח דק.

4 מסדרים על צלחת מאורכת את חתיכות הדג כך שירכיבו שוב את צורת הדג המקורי.

5 מזלפים על הדג מהרוטב, ומגישים מיד.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.