תבשיל קארי דגים
מנה תאילנדית נהדרת ומפוצצת בטעמים, שאולי יש בה כמה מרכיבים שאתם פחות מכירים, אבל יש בה גם דג ישראלי טרי שיגרום לכם להרגיש בבית
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
600 גרם בורי, פרוס לעובי 3-4 ס"מ
4 כפיות גדושות של קארי אדום
2 כפות שמן
20 עלי קפיר ליים
ליטר חלב קוקוס סמיך
חצי קילו נצרי במבוק, פרוסים לאותו עובי
8 תרמילים של לוביה, חתוכים לגודל 4-5 ס"מ
150 גרם פטריות יער, קרועות
8 כפיות סוכר
כפית שטוחה של מלח שולחן
עלים מ-8 ענפי בזיליקום
אופן ההכנה:
1 ממיסים את הקארי האדום בסיר עם שמן על אש נמוכה.
2 מוסיפים את פרוסות הדג ומערבבים 7-8 דקות.
3 מוסיפים את הקפיר ליים ותוך כדי ערבוב מוסיפים כ-200 מ"ל של חלב קוקוס. ומבשלים 8-10 דקות (תמיד על אש נמוכה). מוסיפים את נצרי הבמבוק, מערבבים ומבשלים עוד כ-10 דקות.
4 מוסיפים את הכמות שנותרה מחלב הקוקוס, את הלוביה ואת הפטריות, ומבשלים כרבע שעה עד 20 דקות על אש נמוכה. תוך כדי הבישול מוסיפים את הסוכר והמלח ומאזנים את הטעמים.
5 חצי דקה לפני הגשה מוסיפים את עלי הבזיליקום.
* מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?