אוכל
וידאו AVI׃ מבשלים עם קשת

תבשיל קארי דגים

מנה תאילנדית נהדרת ומפוצצת בטעמים, שאולי יש בה כמה מרכיבים שאתם פחות מכירים, אבל יש בה גם דג ישראלי טרי שיגרום לכם להרגיש בבית

עומר מילר | mako אוכל | פורסם 07/01/20 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

600 גרם בורי, פרוס לעובי 3-4 ס"מ

4 כפיות גדושות של קארי אדום

2 כפות שמן

20 עלי קפיר ליים

ליטר חלב קוקוס סמיך

חצי קילו נצרי במבוק, פרוסים לאותו עובי

8 תרמילים של לוביה, חתוכים לגודל 4-5 ס"מ

150 גרם פטריות יער, קרועות

8 כפיות סוכר

כפית שטוחה של מלח שולחן

עלים מ-8 ענפי בזיליקום

אופן ההכנה:

1 ממיסים את הקארי האדום בסיר עם שמן על אש נמוכה.

2 מוסיפים את פרוסות הדג ומערבבים 7-8 דקות.

3 מוסיפים את הקפיר ליים ותוך כדי ערבוב מוסיפים כ-200 מ"ל של חלב קוקוס. ומבשלים 8-10 דקות (תמיד על אש נמוכה). מוסיפים את נצרי הבמבוק, מערבבים ומבשלים עוד כ-10 דקות.

4 מוסיפים את הכמות שנותרה מחלב הקוקוס, את הלוביה ואת הפטריות, ומבשלים כרבע שעה עד 20 דקות על אש נמוכה. תוך כדי הבישול מוסיפים את הסוכר והמלח ומאזנים את הטעמים.

5 חצי דקה לפני הגשה מוסיפים את עלי הבזיליקום.

* מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?