מאז עלה, לפני כשבועיים, בקבוצת הפייסבוק "רווקים מבשלים ביחד" תפס הקונספט של במבה במחבת תאוצה מטורפת. בזה אחר זה החלו גולשים - רווקים ושאינם רווקים, צעירים ומבוגרים - לנסות את זה בבית, ולדווח כל אחד את תוצאותיו. 

 

אם לחזור להתחלה, הקונספט פשוט: מחממים במבה על מחבת עד שהיא טיפה משחימה, וזוללים. משם, מספר הדעות הוא כמעט כמספר הטועמים. יש שטוענים שמתקבלת במבה פריכה במיוחד וטעימה שבעתיים, יש הסבורים שבמבה חמה היא נשנוש הרבה יותר כיפי מבמבה בטמפרטורת החדר, אחרים מדווחים על טעם של פופקורן - לטוב או לרע - וישנם גם כאלה שהגרסה במחבת מזכירה להם הרבה יותר את הבמבה המיובשת שהם אוהבים (יש סטייה כזאת, ולוקים בה הרבה יותר אנשים ממה שאתם חושבים). לצד כל אלה ישנם כמובן מי שגורסים שהמפגש בין הבמבה לחום לא מיטיב איתה, ובסך הכל מוסיף לה ארומה של פלסטיק שרוף. בקיצור, כל כך הרבה שמענו על הטריק הזה, שלא נותרה לנו ברירה אלא לנסות.

במבה במחבת - התהליך (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
מתחילים!|צילום: צילום ביתי, mako אוכל
במבה במחבת - התוצאה (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
התוצאה|צילום: צילום ביתי, mako אוכל

החימום של הבמבה במחבת הוא למעשה סוג של קלייה, שכן הוא נעשה ללא כל נוזל או מרכיב אחר - רק במבה וחום. מצד שני, בבמבה יש 30 אחוזי שומן, כך שציפינו למצוא אלמנט כלשהו של טיגון בתוצאה. עשינו כמתבקש מאיתנו, שפכנו במבה למחבת, והדלקנו את הלהבה. בתוך בערך חצי דקה הבחנו בסימני השחמה ראשונים, שחייבו אותנו לנער את המחבת בכל כמה שניות, כדי שהבמבה לא תישרף. במקביל עלה מהמחבת ריח לא משהו, כאילו אנחנו שורפים חומר שלא נועד להישרף (לא פלסטיק, אבל לא רחוק מזה). כשהרגשנו שהבמבה שלנו קלויה די הצורך הסרנו את המחבת מהאש, ומיד טעמנו.

מחפשים מחבת? SHOP5 אספו ובדקו בשבילכם את 5 המחבתות המומלצות ביותר

מה נגיד ומה נאמר - את הרשת הטריק הזה חורך, אבל אותנו הוא לא עבר. מדובר בבמבה חמה, שהמרקם שלה לא משופר בשום צורה. כוויות החום אומנם משנות טיפה את הטעם - אנחנו מבינים את מי שזיהה טעם של פופקורן שרוף - אבל לא חשנו שהתוספת הזו מיטיבה עם המוצר. יכול להיות שבשיא החורף, כשתהיה הפסקת חשמל, נתפנק בבמבה מחממת לאור נרות. עד אז - תודה רבה, אנחנו בחוץ.