כשאנחנו יושבים במסעדה ומעלעלים בתפריט, בדרך כלל האופציה של דג נראית לנו כאחת הבריאות יותר. ובכן, ברשת לונג ג'ון סילבר האמריקאית זה לא בדיוק המצב. לראיה, מנת "התפיסה הגדולה" (Big Catch) שהם מגישים, שהיא מנת דג בעיקרה, זכתה לאחרונה בתואר המפוקפק "הארוחה-במסעדה הכי גרועה באמריקה". המכתירים הם חוקרים ממרכז המדע לטובת הציבור, שפועלים באופן עצמאי לשמירה על תזונה ראויה ובריאות טובה.
נתוני הפתיחה של המנה דווקא לא רעים. "כ-200 גרם של דג חמור ים (Haddock) מהמים הקפואים של האוקיינוס האטלנטי" נשמעים מבטיחים. אבל הדג עצמו מטוגן בשומן מוקשה חלקית (המכיל שומן טראנס. מרגרינה, לדוגמה, היא שומן כזה) ומוגש עם טבעות בצל והאש פאפיז (כדורוני קמח תירס בטיגון עמוק). בסך הכל, 33 גרמים של שומן טראנס על הצלחת – כמות שאתם אמורים לצרוך בפרק זמן של יותר משבועיים, לפי המלצות איגוד הלב האמריקאי.
המון המון מלח
ולא רק שומן טראנס, המנה מכילה 1,320 קלוריות (מספר שמתקרב לתצרוכת היומית הכוללת לבן אדם בריא), 19 גרמים של שומן רווי ו-3,700 מ"ג של נתרן (או בשפה פשוטה יותר: מלח).
"לפחות יש שם 200 גרם של דג" אתם בטח אומרים לעצמכם בחצי נחמה. ובכן, כשהחוקרים הסירו את מעטה הבלילה הפריכה והמטוגנת ושקלו את הדג "ערום", הם מצאו שהוא שוקל בערך 120-130 גרם בלבד. זה אומר שהצרכן המסכן אוכל בלילת שומן טראנס ונתרן במשקל של כ-70-80 גרם.
בפעם הבאה כנראה שנזמין המבורגר במקום. או שפשוט נאכל בבית.
(מקור)