למרות המוני הסיפורים שנכרכו סביב שמו, יונתן רושפלד נחשב לאחד השפים הטובים בישראל, ובאולם האירועים "ריי", יחד עם יד ימינו השף ליאור עוזרי, הם בונים יחד תפריטים שמתאימים לכל אירוע, דמיון או חלום, כזה שגם קולע לכל טעם וגם מצליח להפתיע בכל פעם מחדש.
הרעיון לאולם האירועים "ריי" נולד אצל אביחי ורונן יחדיו. הם רצו לקחת את רעיון האירוח באירועים ולשנות אותו ממה שהפך בשנים האחרונות בישראל. לא עוד תפריטי ענק מיושנים, לא עוד חנופה זולה ללקוח, אלא אירועים איכותיים באמת, שתפורים לצרכים של הלקוחות. "תאמינו לי ולטעם שלי ותנו לי לארח" אומר אביחי. משם הדרך לאוכל הייתה יוזמה שלהם ואני מברך אותם על כך".
כשהחליטו לחבור לשף רושפלד, החיבור היה כמעט מיידי. " אביחי סיפר לי על החלום שלו ואני מקשיב להרבה חלומות של אנשים ולא מתחבר כמעט לאף אחד מהם" אומר רושפלד, שידוע כמי שלא מסתדר עם הרבה אנשים. "בדרך שלו היה ברור שצורת תרבות האירוח שהוא מבקש מאוד נכונה לרוחי ולדרכי", וכך יצא לפועל החיבור החשוב הזה, בזכותו האורחים שלכם יזכו לאכול אוכל של השף רושפלד.
רושפלד גם מספר שבניגוד לאולמות אירועים אחרים, העבודה בריי דומה מאוד לעבודה במטבח קטן ואיכותי של מסעדה. "האוכל בריי מורכב באופן דומה לכל מטבח איכותי מחומרים מעולים. המון הבנה של כל הצוותים שמדובר ביום חשוב במיוחד וחד פעמי בחיי הלקוח, צוות קפדן שמנוהל עי ליאור עוזרי השף בפועל וטבח מדהים שאיתי מפתיחת הרברט סמואל". המיומנות של הצוות וההכרות שלהם עם מטבחי מסעדות איכותיות הוא זה שמבדל את ריי מכל אולם אירועים אחר, ויגרום לאירוע שלכם להרגיש כמו אירוע במסעדה ולא עוד אולם אירועים כמו כולם.
גם מהכשרות המתחייבת באולם רושפלד לא מפחד. "מכיוון שיצרתי ממטבח כשר מעולה במסעדה בהרצליה, קל מאוד לבשל נהדר. כאשר מקפידים להבין שאלו צרכים של אוכלוסייה גדולה זהו עסק לכל דבר וברור שכאשר לא מתפתלים עם תחליפים הכל יוצא טעים להפליא".
התפריט בריי מגוון והוא יותאם בדיוק לצרכים האירוע שלכם. "אפשר למצוא אצלנו הרבה אוכל מעניין ומסקרן", אומר אביחי. "היופי הוא שאנחנו יודעים לרקום חלומות לכל אירוע. המטבח ורסטילי. מקהל לקוחות שמבקש ארוחת ערב בת 7 מנות בהגשה לשולחן (בדר"כ יהודים מאירופה וארה"ב שבאים לחגוג את היום המיוחד שלהם בארצנו) כיאה למסעדות גבוהות בעולם ועד אירועי קוקטיל עם מזנוני אוכל שגורמים לך לאבד את זה במובן הטוב של המילה".
כמובן שטביעת היד של רושפלד והמנות המוכרות שלו מהמסעדות לא נעלמות מהתפריט, ואם התגעגעתם למנה מסוימת שאכלתם אצלו, רוב הסיכויים שתמצאו אותה פה. "לקחתי איתי מנות שמלוות אותי לאורך זמן", הוא מספר בהתלהבות. "סלט העגבניות המפורסם (בגרסה כשרה), קנלוני (גם כן בגרסה כשרה), מנת עוף הודית מקסימה ועוד לא מעט. כמובן שיש גם התחדשות אין סופית לפי חומרי הגלם העונתיים והדגה המקומית, כך שתמיד יש מנות חדשות ומפתיעות".
ואיך העבודה עם רושפלד? התשובה של שני השותפים מפתיעה. "כמו כל זוגיות טובה בהתחלה לומדים להכיר אחד את השני" אומר אביחי. "היום יונתן הוא אחד האנשים הכי קרובים אלי. אני באופן אישי סופג מיונתן המון, הוא בן אדם מיוחד עם ידע אינסופי". "יונתן ניפץ לי את כל מה שהאמנתי שנחשב טאבו בעולם האירועים", אומר רונן. " מצורת ההגשה וחווית האירוח הכוללת, בזכותו האוכל שאנחנו עושים היום עובד בתהליך זהה לכל מסעדה טובה בתל אביב". באופן מפתיע, גם לרושפלד יש רק מילים טובות לומר על שיתוף הפעולה. "שיתוף הפעולה בינינו מדבר בעד עצמו. אנחנו אחראים יחד על אירועים מופלאים למשפחות מיוחדות וטובות שגורמים לי גאווה גדולה בארץ וגם בחו"ל. בלי שום קשר אין החתן מעיד על גיסתו" מסיים רושפלד בדרכו המיוחדת.