יום הפסטה הבינלאומי חל בדיוק היום וכבר לגמרי הפך למסורת. השבוע נתקלנו דווקא במיזם פוד-טק חדשני שמצליח לשלב בין טכנולוגיות מתקדמות לאוכל שכולנו אשכרה יכולים לאכול (עם כל הכבוד לשלל מיזמי הסטייק במעבדה) והולך הכי רחוק שיש מהמסורת: מדובר על פסטה שטוחה, שמקבלת צורה תלת מימדית כשהיא מתבשלת. כן, קראתם נכון.
למה זה טוב? קודם כל בגלל החיסכון במקום אחסון - האריזות קטנות ודקות יותר, אבל כתוצאה מכך - מדובר ברעיון שגם יוזיל את עלויות ההפצה והשילוח של המוצר, ועשוי לחולל שינוי של ממש בשוק. האפשרויות, כמו שאתם מתארים לעצמכם הן בלתי מוגבלות, וגם לא נדרש פס ייצור אחר לכל צורה.
את הרעיון קיבלו היזמים מסרטי Star Wars שם אוכל דו מימדי הופך לתלת מימדי. פיסות הפסטה הדו מימדיות עשויות מחומרים דומים מאוד לפסטה רגילה, הן חתוכות בצורות שמשאירות אותן שטוחות - אך החיתוכים המדויקים והעדינים (שמתוכננים במחשב) יגרמו לפסטה להתקפל לצורה רצויה כשהיא תתרכך במגע עם המים הרותחים.
שילוב של טכנולוגיות מתקדמות בעולם הקולינריה תופס תאוצה בשנים האחרונות, אך מרבית המיזמים הולכים לכיוון אפליקציות ומכשור היכולים למשל לנתח את תכונות המאכלים או לקשר בין גופים שזקוקים למזון לכאלו שמוסרים, בעוד מיזמים שמשנים את המזון עצמו - כמעט שאין, לפחות לא כאלה שעשויים לצאת את גבולות המעבדה בקרוב. המוצר הזה הוא דוגמה נהדרת לאופן שבו הקדמה משפיעה על המזון, ובעיקר - עושה לנו חשק מטורף לפסטה.
>> אה, והנה מלא מתכונים לפסטה!