טעים ללא גלוטן - הכריכה (צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין )
הספר החדש. אפשר מאפה?|צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין

קובאנה מהירה

המצרכים:
סיר ג'חנון
1/4 1 כוסות תערובת קמח ללחם (נטול גלוטן)
1/4 1 כוסות קמח קונדיטור
1/4 כפית גרעיני דלעת טחונים
1 כף סיבים תזונתיים
1 כפית גואר גאם או קסנטאן גאם
1 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
2 כוסות מים פושרים
100 גרם חמאה מומסת

 

טעים ללא גלוטן - קובאנה מהירה (צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין )
קובאנה מהירה. לא חייבים לחכות לילה|צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין

אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמחים בקערה. מוסיפים גרעיני דלעת, סיבים, גואר גאם ומלח ומערבבים היטב. לתערובת מוסיפים את השמרים היבשים והסוכר ומערבבים.

2. מוזגים בהדרגה את המים ולשים היטב בידיים עד לקבלת בצק דביק. את הבצק מכסים בניילון ומניחים להתפחה במקום חמים ל-20 דקות.

3. מחלקים את הבצק לשמונה כדורים. כל אחד מהכדורים פותחים, מברישים בחמאה מומסת, סוגרים שוב לכדור ומניחים בסיר מיוחד לקובאנה משומן היטב. מניחים זה ליד זה בתחתית הסיר את הכדורים ומעל מוזגים את החמאה המומסת שנותרה.

4. מכסים את הקובנה בנייר אפייה ומניחים להתפחה נוספת למשך 20 דקות. לאחר התפיחה סוגרים את סיר הקובאנה במכסה ומניחים על להבת כיריים נמוכה.

5. לאחר 20 דקות מעבירים את סיר הקובאנה הסגור מהכיריים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כשעה. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עד להשחמה.

טיפ:
הקובאנה המקורית דורשת אפייה איטית שנמשכת לילה שלם, אבל שווה לחכות לה. לשם כך יש לוותר על בישול הבצק על להבת הכיריים ולאפות ישירות בתנור. לפני האפייה יש להניח על בצק הקובאנה קוביות קטנות של חמאה (כ-50 גרם) ולאפות בחום שבת.

 

טעים ללא גלוטן - קובאנה מהירה, ההכנה (צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין )
ככה מכינים את הקובנה, בקצרה|צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין

כיסונים (ורניקס)

המצרכים (4 מנות):
1/2 1 כוסות תערובת קמח ללחם (נטול גלוטן)
1 ביצה
כף מלח
כף שמן

למילוי:
4 תפוחי אדמה גדולים
25 גרם חמאה
מלח
פלפל שחור
בצל יבש גדול
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים. מסננים ומועכים למחית עם מעט חמאה ומלח. שומרים בצד כחצי כוס ממי הבישול ו-3 כפות מהמחית, לשימוש בהכנת הבצק. מטגנים בצל גדול קצוץ עד להשחמה, מוסיפים למחית ומתבלים במלח ופלפל.

2. מערבבים בקערה את הקמח, ביצה, 3 כפות מהמחית ומי הבישול ולשים עד לקבלת בצק אחיד שאינו דביק. במידה והבצק דביק מוסיפים קמח קונדיטור.

3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה דק.

4. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת כוס ומניחים מעט מהמילוי במרכז כל עיגול.

5. מקפלים את העיגול לחצי סהר באופן שיכסה את המילוי ומהדקים היטב את כל הקצוות בצביטת הבצק על מנת שלא ייפתחו במהלך הבישול. ניתן להשתמש במכשיר להכנת כיסונים.

6. מרתיחים מים בסיר גדול. לאחר שהמים רתחו מוסיפים כף מלח וכף שמן. מוסיפים את הכיסונים. כשהכיסונים צפים מעל לפני המים ממתינים עוד כ-7 דקות ושולים באמצעות כף מחוררת.

* מומלץ להגיש עם בצל מטוגן.

טיפ:
את הכיסונים ניתן להקפיא לפני הבישול. לתוצאות מיטביות יש להניח אותם על מגש ובין השכבות לשים נייר פרגמנט, על מנת שלא ייגעו זה בזה. כשמוציאים מההקפאה יש לבשל ישירות בסיר עם מים רותחים ולא להפשירם.

 

טעים ללא גלוטן - כיסונים (ורניקס) (צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין )
ורניקס. מישהו היה חושד בהם שהם לא מבית סבתא?|צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין

טורטיות

המצרכים (8 יחידות):
3/4 כוס קמח קונדיטור
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1/4 כוס קמח אורז מלא
1/4 1 כפית גרעיני דלעת טחונים
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1 כפית שטוחה מלח
2 כפיות שמן
3/4 כוס מים/חלב פושר

אופן ההכנה:

1. מערבבים את החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומניחים את הבצק כ-20 דקות בטמפרטורת החדר.

2. בוצעים מהבצק 8 כדורים ומרדדים כל כדור מהם לעלה טורטייה דק על משטח מקומח קלות.

3. מתיזים ספריי שמן על מחבת טפלון שחוממה על להבה גבוהה. מטגנים את עלה הטורטייה עד שבחלקו העליון נוצרות בועות ובחלקו התחתון נוצרות נקודות שחומות. הופכים את הטורטייה ומטגנים עוד כדקה. מסירים מהאש ומניחים על מגבת. מכסים במגבת.

* ניתן להקפיא את הטורטיות אחרי הטיגון.

 

טעים ללא גלוטן - טורטיות (צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין )
טורטיות. גלוטן זה פאסה|צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין

סהרונים מלוחים מבצק גבינות

המצרכים (40 יחידות):
1 כוס קמח תערובת קמח ללחם (נטול גלוטן)
1 כוס קמח אורז מלא
1 כוס קמח קונדיטור
1/4 כוס קמח תירס דק
1/2 כפית משפר אפייה
250 גרם גבינת קוטג'
250 גרם גבינה לבנה רכה
150 גרם גבינה מלוחה קשה מגוררת
100 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת
100 גרם חמאה רכה
3 כפות רסק תפוחים
1/2 כפית מלח

לציפוי:
ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמחים ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק רך ואחיד.

2. בוצעים מהבצק 5 כדורים ומרדדים על משטח מקומח כל כדור לעלה דק ועגול בעובי של כ-4 מ"מ.

3. חותכים כל עלה לשמונה משולשים ומגלגלים מהצד הרחב לכוון קצה המשולש ליצירת סהרונים.

4. מניחים את הסהרונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה.

5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואופים 30 דקות.

* לפני הגלגול אפשר למרוח את הבצק בממרחים שונים, למשל: פסטו, טפנד זיתים, עגבניות מיובשות, וכו'.

 

טעים ללא גלוטן - סהרונים מלוחים מבצק גבינות (צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין )
סהרוני גבינה מלוחים. אפשר להוסיף פסטו, אבל זה טעים גם ככה|צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין

עוגיות בריאות

המצרכים (20 יחידות):
1 כוס קמח קונדיטור
1/2 כוס תערובת קמח לעוגות (נטול גלוטן)
1/2 שקית אבקת אפייה
1/4 כוס שקדים מולבנים טחונים
50 גרם חמאה רכה
2 כפות רסק תפוחים
1 כף גדושה טחינה גולמית
1 כפית דבש חרובים
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום
1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמחים ומוסיפים את שאר החומרים. לשים עד לקבלת בצק אחיד ורך.

2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ויוצרים גלילים בעובי של 2.5 ס"מ.

3. עוטפים כל גליל בניילון נצמד ומניחים במקפיא. כשהבצק מתקשה מוציאים מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.

4. מניחים את פרוסות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים במשך 10 דקות, עד להזהבה.

 

טעים ללא גלוטן - עוגיות בריאות (צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין )
עוגיות בריאות. שימו לב לצורה המושלמת|צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין

עוגת שוקולד לבן

המצרכים (2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף 20):
4 ביצים מופרדות
שקית סוכר וניל
4 כפות שמן
1/4 כוס חלב/מים
100 גרם שוקולד לבן
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס תערובת קמח לעוגות (נטול גלוטן)
1/2 כוס קורנפלור
1/2 שקית אבקת אפייה

 

טעים ללא גלוטן - עוגת שוקולד לבן (צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין )
עוגת שוקולד לבן. שעה אחת והיא שלכם|צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין

אופן ההכנה:

1. מערבבים חלמונים, סוכר וניל, שמן וחלב.

2. ממיסים את השוקולד ומוסיפים לתערובת החלמונים.

3. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים והמלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

4. מנפים את הקמחים ומוסיפים לבלילת החלמונים והשוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את קציפת החלבונים.

5. את התערובת מקפלים בעדינות ויוצקים לתבניות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואופים 30 דקות עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.

צילום: אסף רונן
סטיילינג: נעמה רן

כל המתכונים מתוך "טעים ללא גלוטן" מאת רות טרכטמן, הוצאת ב.דיזיין - מורן בויס ויעל רון. לפרטים ורכישת הספר און-ליין: www.gfbook.co.il

>> עוד מתכונים ללא גלוטן
>> והנה קציצות צמחוניות מגרות במיוחד