כמות הגאדג'טים שיש למטבח מתחרה אולי רק בכמות הגאדג'טים הדיגיטליים. מי לא אוהב להתחדש בצעצוע חדש, כזה שיחסוך לכם זמן ועבודה במטבח. אבל כמות הגאדג'טים המיותרים הנמכרים בחנויות היא בלתי נתפסת, החל משקית מיוחדת לבננה, דרך מכשיר לקילוף תפוחים ועד צנצת שהופכת ביצים קשות למרובעות. ריכזנו כאן מכשירי מטבח מהזן הפחות מופרך, שסביר להניח שיש לכם בבית. הנה הדרכים להסתדר בלעדיהם.

גבר ניו אייג'י-במטבח-קערת אורז לבן (צילום: stock_xchng)
אורז. באמת אחד הדברים הפשוטים להכנה|צילום: stock_xchng

סיר אורז

סיר האורז, או בשמו היותר נפוץ - רייס קוקר, הוא מכשיר פלא לעצלנים שמכין אורז בכוחות עצמו. מכניסים אורז ומים לפי ההוראות וכעבור זמן מה, יש לכם סיר אורז מושלם. נשמע מוכר? אולי כי זאת בדיוק השיטה להכנת אורז בסיר רגיל. כפי שהראנו השבוע, לא צריך להיות טבח על כדי להכין אורז, אלא פשוט לעקוב אחרי הוראות פשוטות.

מחירים: החל מ-140 שקלים.

בית הספר לבשלנים מתחילים: איך מכינים אורז, מדריך מצולם

ווק

עם יד על הלב, כמה אתם מקפיצים בבית? כולנו צפינו במטבחים הפתוחים במסעדות הנודלס המקומיות, איך השפים מלהיבים את הווקים שלהם ומכינים מנות במהירות האור. אבל בשביל הנודלס שאתם מכינים אולי 10 פעמים בשנה, אפשר להשתמש פשוט במחבת גדולה, שזו באמת השקעה חכמה.

מחירים: החל מ-150 שקלים.

מתכון: נודלס עם ירקות

אין תמונה
ירקות מאודים. הערכים התזונתיים שלהם גבוהים יותר מירקות שבושלו במים

סיר אידוי

אידוי היא דרך מצוינת לשמור על טעמי חומרי הגלם, מבלי להעמיס בקלוריות. למי שלא מכיר, סיר אידוי הוא מבנה של שני סירים שעומדים אחד על השני. בקומה אחת סיר עם מים ומעליה סיר בעל תחתית מחוררת. האדים מהסיר התחתון נכנסים אל תוך הסיר העליון ומבשלים את תכולתו. כל זה טוב ויפה, אבל למה לא להשתמש פשוט בסיר רגיל ובתוכו שושנת אידוי שעולה שקלים בודדים? הערכים התזונתיים והטעם יישארו אותו הדבר.

מחירים: החל מ-400 שקלים. שושנת אידוי: החל מ-15 ש"ח.

סיר לפסטה

אולי סיר פסטה נשמע כמו דבר אלמנטרי למטבח, אבל דינו הוא כדין סיר האידוי. זהו בסך הכל סיר כפול, שהמסננת מובנית בתוכו. סיר יש לכם? יש. ומסננת? סביר להניח שכן. ברכותינו, אתם בחצי הדרך להכין פסטה, רק חסרים המים והפסטה. דיברנו עם כמה אנשים איטלקיים בנושא סיר הפסטה, רובם המוחלט מסכים שאין צורך להשתמש בכזה סיר, ורוב האיטלקים לא מחזיקים כזה בבית.

מחירים: החל מ-300 שקלים.

אין תמונה
מנדולינה. הטובות באמת עולות מאות שקלים

מנדולינה

נכון, מנדולינה חותכת ירקות קשים לפרוסות דקות ומושלמות, ויש אפילו דגמים שיחתכו לנו את הירקות בצורות מיוחדות. הפרוסות הדקות טובות נגיד, לגראטן תפוחי אדמה, או לקרפצ'ו סלק. אבל נסו להיזכר כמה פעמים בשנה אתם מכינים קרפצ'ו סלק? לא עדיף לחסוך את עשרות ואפילו מאות השקלים של המנדולינה ולפתח כישורי סכין טובים?

מחירים: החל מ-140 שקלים.

קוצץ ירקות

קשה שלא להיתקל לאחרונה בקוצצי ירקות. הם מציצים עלינו מעלוני כרטיסי אשראי, בחנויות מתמחות ובמטבח של השכנה. המחשבה על סלט שנעשה בשתי לחיצות קוסם להרבה אנשים, אבל זה לא בדיוק ככה. בואו נודה, סלט שבדרך כלל נקצץ על ידי כזה מכשיר, תמיד מזכיר לנו סלט של חדר אוכל צבאי, עם מרקם לא מדהים וחצי מעוך. ובכלל, צריך להכין את הירקות, לחתוך אותם לרצועות עבות, ורק אז ללחוץ אותם בתוך הקוצץ. ועוד לא דיברנו על איך מנקים את כל העסק הזה. אז לא עדיף כבר לחתוך סלט בעצמינו וזהו?

מחירים: החל מ-100 שקלים.

ולמתקשים, הנה הסבר מצולם איך בדיוק מכינים סלט

מייבש חסה

חסה פריכה היא הבסיס לכל סלט ירוק טוב, וכדי שחסה תהיה פריכה היא צריכה להיות יבשה כמו שצריך. חבל להשקיע עשרות שקלים בקערת פלסטיק ענקית שתופסת חצי ארון, כשיש לכם במגירת המגבות את כל מה שצריך. כן, אפשר לייבש חסה כמו שהסבתות שלנו עשו - לטפוח עליה עם מגבת נקייה ולתת לה להתייבש מהאוויר. אבל גם גרסאות של סבתא אפשר לשדרג: פשוט עטפו חסה רטובה במגבת וסבבו אותה במהירות בתנועות מעגליות (כמו תחנת רוח). הכוח הצנטריפוגלי ידחק את טיפות המים אל המגבת, ומשם החוצה (וקצת אל סביבת המטבח, אבל כמה טיפות מעולם לא הרגו אף אחד), והנה קיבלתם חסה יבשה.

מחירים: החל מ-70 שקלים למייבש זול, ועד למאות שקלים למייבש טוב.

מחבת לפנקייקס

הרעיון של ארוחת פנקייקס בשבת בבוקר קוסם לכולם. מה יותר טוב מערימת פנקייקס עגולים ומושלמים? אולי חשבתם לקנות מחבת ייעודית לפנקייקס, כזאת עם שקעים קטנים שבתוכם מיטגנות חביתיות שמנמנות ועגלגלות. אך בשביל להכין פנקייקס יפים, לא צריך מחבת מיוחדת. מחבת רגילה יכולה לספק פנקייקס בסדר גמור, ואם אתם ממש מתעקשים על סימטריות, אפשר לתחום את הבלילה בתוך רינגים קטנים שעולים שקלים בודדים.

מחירים: החל מ-200 שקלים. רינג (טבעת אפייה): החל מ-20 שקלים.

 גם לכם מחבת לפנקייקס נשמעת מיותרת? תנו לנו בלייק

>> חטיפים זה אף פעם לא מיותר. מה דעתכם לקחת סניקרס ולהפוך אותו לעוגה?
>> ארוחה שלמה עם פסטה, מהמנה הראשונה ועד לקינוח