חטיף דפי אורז
אי אפשר להכין רשימת נשנושים אהובים מבלי הנשנוש האולטימיבי הזה, שבשנה שעברה אי אפשר היה לגלול מבלי להיתקל בו. ההכנה כיפית ומגניבה, ואפילו לא חייבים לתבל (אבל כדאי).
שוקופאי טורטייה
יש כל כך הרבה דברים טעימים להכין מטורטייה, אבל הנה משהו מיוחד: שוקופאי. כן, גרסה לקינוח המיתולוגי של בורגראנץ' עם שוקולד חלב ושוקולד לבן בפנים.
לביבות לעצלנים
נהנים מערמיחת לביבות, אבל טורחים רק על אחת! איך? אופים בתנור תבנית שלמה של תערובת לביבות תפטחי אדמה, ואז חותכים לריבועים (או מלבנים, מה שבא לכם. גם משולשים תופס).
>> למתכון: לביבות אפויות לעצלנים
קרקרים בריאים
הרכיבים של החטיף הזה יספק כל תזונאית: זרעי פשתן, קמח כוסמין מלא, צ'יה. זה לא אומר בכלל שמדובר בנשנוש רק לבריאותנים - אפילו ילדים יזללו את הקרקרים האלה בשמחה.
>> למתכון: קרקרים בריאים וטעימים כמו חטיף
ביסלי גריל ביתי
זה אחד המגניבים: נכון ביסלי גריל? ובכן, לא נעים לנו להיות אלה שהורסים לכם, אבל גם במפעל מטגנים את הביסלי (לא שמישהו באמת האמין שמדובר בסופר-פוד או משהו כזה), אז למה לא לטגן בבית עם קצת תבלינים ומלח? התוצאה כמעט זהה, אבל הרבה יותר מרשימה.
בייגלה ביתי
זה נראה כמ וחטיף "שטוחים", אבל זה לא ממש. זה חטיף ללא גלוטן שגם אותו רון יוחננוב לימד אותנו ומאז הפך לנשנוש אהוב במיוחד.
>> למתכון: בייגלה ביתי ללא גלוטן
כדורי פירה
מכינים פירה בדרך המסורתית והקלה, אבל אז מגיע הטוויסט שבו מגלגלים אותם לכדורונים קטנים, מצפים ומטגנים. אשהרה: יש פוטנציאל התמכרות חזק לדבר הזה.
>> למתכון: כדורי פירה ירושלמיים
חטיף פצפוצי אורז
חטיף קליל וכיפי שאפשר להכין עם הילדים, ולהרוויח על הדרך גם פעילות (טוב, זה לוקח רבע שעה, אבל בחופש גם זה משהו), וגם נשנוש חיובי עם טחינה וסילאן. פעמיים כי טוב.
צ'יפס תפוחי עץ
נשנוש לא פחות ממושלם, בלי רגשות אשם וכמעט בלי עבודה. רבע שעה במטבח ויש לכם צ'יפס תפוחי עץ בניחוח קינמון, שייגמר לפני שתרגישו (באחריות). מומלץ להכין כפול מראש.
טוסט קינמון
במיוחד לרגעים האלה, רגע אחרי שהילדים נרדמו והמים בקומקום רתחו, שחייבים משהו מתוק, אבל אין כלום. אז הנה - יש: טוסט חמאה מתקתק עם קינמון וסוכר, שאפשר להכין בגרסה פשוטה ובגרסה מושקעת, ושתיהן ביחד לא ייקחו לכם יותר -10 דקות.
קוביות עוף בטמפורה
באופן אישי ברגע שאנחנו שומעים את המילה טמפורה אנחנו כבר מוכנים לנשנש, אבל אם אתם זקוקים לפרטים נוספים - אז מדובר ביופי של נשנוש לצד הבירה או סתם ככה: קוביות עוף בטמפורה עם רוטב מיונז-סרירצ'ה פיקנטי. תענוג.
חטיף קורנפלקס
זה כנראה החטיף הכי פשוט להכנה וגם הכי אהוב - פשוט בוחרים קורנפלקס - כל סוג שיש לכם בבית ואתם אוהבים יעבוד, ואז מוסיפים מכל הבא ליד: חמוציות, גרעינים, שקדים - וכמה שיותר יותר כיף.
חטיף חומוס מתוק-חריף-מלוח
חברים, מדובר בחטיף למתקדמים. אם אתם מפחדים משילובים נועזים ומקצת ספייסיות בחיים - המשיכו הלאה. אנחנו באופן אישי אוהבים ללכת על הקצה עם החטיפים שלנו, ועפנו על חטיף החומוס הזה, מתוק, חריף ומלוח בו זמנית.
>> למתכון: חטיף חומוס מתוק חריף ומלוח
כדורי טונה ותירס
זה אולי נראה ומרגיש כמו חטיף, עגול קטן ומתפצח בפה, אבל האמת היא שמדובר פה בארוחה קלה של ממש, ועוד מזינה ובריאה. זכינו.
חטיפי אנרגיה ביתיים
חטיפי בריאות הם דבר נהדר, חבל רק שהקנויים לא באמת בריאים ואלה שמכינים לבד דורשים הרבה יותר מדי עבודה. ובכן, לא במקרה של המתכון הזה, של הבלוג אשת סטייל: רק לקצוץ, לערבב, לשטח על תבנית ולהכניס לתנור.
>> למתכון: חטיפי אנרגיה ביתיים
הום פרייז ברוטב צ'ילי
וואו, מדובר בהום פרייז מהטעימים שאכלנו, עם תיבול משגע של צ'ילי ושום ואפקט מסוכן של אי-אפשר-להפסיק-לאכול. ומה הקטע? שהם בכלל אפויים. הא!
>> למתכון: הום פרייז ברוטב צ'ילי
שמחנו עד מאוד לגלות שכל כך קל להכין שומשומיות בבית (וזה גם יוצא בריא וטעים יותר מאלה הקנויות), ואז שמחנו פלוס פלוס כשהבנו שאם אנחנו מכינים לבד - אני יכולים לשדרג אותם בכל מה שבא לנו - מפיסטוקים ועד שוקולד דרך כל מה שבאמצע.
שקדים ואגוזים מתובלים
השילוב המתוק חריף מכה שנית, וזה טעים: נשנוש ממכר שיהפוך אתכם למארחי השנה: אגוזים ושקדים בתיבול של מייפל וצ'ילי. תדאגו רק לשתייה קרה, וזהו - סגרתם פינה ברבע שעה.
>> למתכון: שקדים ואגוזים מתובלים
זה עבד עלינו כשהיינו ילדים, זה עובד על הילדים שלנו ואת האמת? גם אנחנו מתים על זה, עד היום. אטריות בסוכר, חמאה וקינמון שמכינים בצ'יק וסוגרים פינה מתוקה ומנחמת תמיד. בשלב הגיוונים אפשר להוסיף מה שתרצו - מאגוזים ועד קוביות תפוחים.