אל תנסו את זה בבית: לאחרונה הרשת החברתית טיק טוק הפכה למובילת דעת קהל בכל הקשור לטיפים לבישול, ואנחנו מודים – לא פעם מדובר בהברקות שאנחנו מאמצים בשמחה (כמו קוביית הקרח על האורז, עוגת האוראו בכוס וגם הרוטב המשגע הזה), אבל לאחרונה צובר פופולריות טיפ לשבירת ביצים, שאיך להגיד בעדינות? אנחנו מבינים את סוד קסמו, אבל יש איתו כמה בעיות.

אז מה הטיפ, בעצם?

מסתבר שדרך קלה לשבור ביצה למחבת בצורה מושלמת היא פשוט לשמוט אותה מעל החלק השטוח של פנים המחבת, במקום לדפוק אותה על השוליים. הביצה נסדקת, וכל מה שצריך הוא להרים את החלקים בשתי ידיים. על המחבת תישאר ביצה עם חלמון ללא פגע ואפס קליפות.

 

@maddysumnerx

Testing tik tok theories

♬ original sound - maddy

הטיפ הזה כבר זכה ללמעלה ממיליון צפיות וגולשים רבים הגדירו אותו כ'גאוני', אבל כשחושבים על זה טיפה יותר לעומק (כמו שלא מעט גולשים עשו) – עולות כמה שאלות מטרידות.

אנחנו מניחים לרגע בצד את השאלה האם זה באמת עובד תמיד והאם לא יכול להיות מצב בו הביצה לא תישבר טוב, נניח שזה אכן עובד תמיד, יש פרט קטן שלא זכה להתייחסות והוא חום המחבת: על מחבת נקייה ולא חמה זה נראה טוב, אבל אם המחבת לוהטת – פחות מתחשק לנו לדלות ממנה דברים עם הידיים, ואם חיממנו בה שמן לטיגון – זה בכלל הופך את העסק לבעייתי ואפילו מסוכן.

בעיה נוספת שצריך לתת עליה את הדעת: בשיטה הזו קליפת הביצה באה במגע עם המשטח עליו אנחנו מבשלים את הביצה. קליפת ביצה היא לא תמיד הדבר הכי נקי שיש, כך שלמעשה אנחנו מעבירים לכלוך מהקליפה למשטח הבישול. נכון, החום הורג את החיידקים אבל לא מעט גולשים פחות התלהבו מהרעיון לאכול ביצה שנגעה בצואת תרנגולות, גם אם אין בכך סיכון בריאותי ממשי.  

אפשר לשטוף את הביצה לפני כן, אבל קודם כל, זה כבר הופך את העסק למסורבל בהרבה, ודבר שני, יש אסכולות שטוענות שלא מומלץ לשטוף ביצים משום שהקליפה לא אטומה לחלוטין וחלק מהלכלוך יישטף אל תוך הביצה עצמה.

אז עם כל הכבוד, ויש לנו כבוד לטיק טוק: את הטיפ הזה אנחנו כנראה לא ננסה.