אם פעם היינו שותים בישראל יין רק באירועים מיוחדים, בשבתות וחגים או רק מחוץ לבית, בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מכניסים הביתה יין באופן יומיומי ומוסיפים אותו לארוחות במשך השבוע. היין לא רק מחמיא לאוכל ומשפר את הארוחה, הוא גם פותח את הלב, גורם לנו להיות יותר רגועים, לתקשר יותר טוב עם הסובבים אותנו ומשרה אווירה נעימה שמשפרת כל ערב. לא סתם נכתב בתנ"ך ש"יין ישמח לבב אנוש" – כמובן, כל עוד מקפידים לשתות במידה ובאופן מבוקר.
סדרת היינות SelecteD היא המתאימה ביותר לצריכה יומיומית מבוקרת, כיפית ומתאימה לכל מטרה. רוצים לדעת למה? הנה 4 סיבות מעולות:
הטעם והגיוון – מאז ומתמיד ב-40 שנים האחרונות
סדרת SelecteD של יקבי כרמל היא סדרת היינות הכי ישראלית שיש, שמשתפרת משנה לשנה ונבחרת שוב ושוב על ידי הישראלים. זו סדרת היין הוותיקה והנמכרת בישראל, שביססה את מעמדה לאורך השנים כסדרת יין מובילה. בסדרה מגוון יינות וזנים: לבנים, מבעבעים, סמוקים ואדומים, יינות קלילים בעלי אופי צעיר, פירותי ורענן. הסדרה הוותיקה נמכרת כבר משנת 1979 והיינות שבה הם יינות צעירים ונגישים מצד אחד, אבל מלאי טעם ובעלי מגוון שיתאים לכל חובבי היין. בארץ נמכרים כל שנה למעלה משלושה מיליון בקבוקי סלקטד הסדרה הנמכרת ביותר בארץ, וזו ההוכחה שמדובר ביין שאנשים שותים באמת.
מחיר נח
סדרת SelecteD החלה את מהפכת היין הנגיש, הן מבחינת הטעם והן מבחינת המחיר, כשיינות המותג הפכו להיות יינות ללא עץ, לא עפיצים מדי, בעלי אופי צעיר, פירותיים, רעננים, קלים לשתייה, יינות שמומלץ להגישם מצוננים, כיפיים לשתייה יומיומית. כשאנחנו קוראים על יינות באינטרנט או בעיתונים מדובר בדרך כלל על יינות יקרים, שמתוארים במילים שמובנות רק למומחים ולחובבי יין מובהקים, אך לרובנו לא אומרות הרבה. בסופו של דבר, אנחנו רוצים ביומיום יין שיהיה טעים וכיף לשתייה, שלא יעלה לנו יותר מדי ועדיין לא יהיה פשוט מדי. קניית יין איכותי היא כבר מזמן לא הוצאה גדולה שתכביד על סל הקניות שלכם, והיינות של סדרת SelecteD, יינות טעימים וכיפיים לשתייה, נמכרים במחיר נוח לכל כיס.
הסדרה מתאימה לצריכה יומיומית מבוקרת
נכון שיש מומחי יין שאוהבים לאסוף יינות מהעולם וליהנות מיינות יקרים ונדירים, אבל לארוחות משפחתיות אין כמו יין פשוט ונגיש, כזה שהוא עדיין איכותי וטעים כדי להתאים לכולם. היינות האלה אולי מתוחכמים קצת פחות, אבל השתייה שלהם מהנה הרבה יותר, לא מצריכה התעמקות ומחשבה ועוזרת לנו לחוש הרבה יותר נעים ומשוחרר, בלי לחצים של להעריך את היין ולבחון אותו מכל כיוון, אלא פשוט לשתות וליהנות.
מקצועיות בייצור
108 משפחות כורמים מייצרות כבר שנים את היין עבור יקבי כרמל והן פזורות מרמת הגולן, דרך הגליל, הרי יהודה ועד רמת ערד. פריסת הכרמים הגדולה מאפשרת ליקבי כרמל להיות גמישים בייצור ועקביים לאורך שנים, עם יכולות חקלאיות גבוהות וצוות ייננים בעלי ניסיון של שנים בשיטות ייצור יין מסורתיות ומודרניות. טכנולוגיות חדישות ומתקדמות ביקבים מאפשרות ליצור יין איכותי, תוך שמירה על המסורת ארוכת השנים של היקב - מרגע בציר הענבים ועד לפתיחת הבקבוקים אצלנו בבית.