ימים לא פשוטים עוברים עלינו, ואם יש דבר אחד שמנחם אותנו בחום הישראלי, הוא פירות צוננים וטריים. כשהטמפרטורה בחוץ מטפסת, אין מפלט טוב יותר מאשר קערת פירות קרירה, או אם תרצו, קינוח שמבוסס על פירות.

אמש ב-MKR המטבח המנצח, המתמודדים נדרשו להגיש לשופטים חיים כהן ורותי ברודו קינוחים אשר במרכזם עומד פרי כלשהו, וזאת כחלק ממשימת הצמחונות שבחלקה הראשון הם בישלו ללא בשר, דגים או עוף. אגב, האתגר הזה לא פחות קשה: בעולם שכמעט כולו קינוחים שוקולדיים מושחתים, קינוחי הפירות סובלים מנחיתות מסוימת, וחבל שכך.

אז כדי לתת להם את המקום הראוי, חזרנו ל-6 מתכונים של קינוחי פירות מוצלחים: מהסורבה שכולל מרכיב שלא הייתם חושבים עליו בעצמכם ועד הטארט שיגרום לכם להרגיש קצת פחות אשמים. 

עוגת שזיפים של פעם

עוגה מושלמת עם תחתית בצק פריך נמסה בפה, שכבת שזיפים חמצמצה, קצף חלבונים מתוק שמפצה על החמצמצות ופירורי בצק פריך.

עוגת שזיפים של פעם (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
עוגת שזיפים של פעם של קרין גורן|צילום: דניאל לילה, mako אוכל

קראמבל פירות

קינוח של פירות רכים ומתוקים, ועליהם בצק פירורי פריך וטעים, בשלוש גרסאות: קלאסי, ללא גלוטן ובריאותי.

קראמבל פירות (צילום: פז אלסטר, Cake It Easy)
קראמבל פירות|צילום: פז אלסטר, Cake It Easy

עוגות גבינה אישיות עם רוטב פירות יער

בסיס ביסקוויטים, מלית משוקולד לבן ורוטב פירות יער מעל. מה עוד אפשר לבקש? כנראה שכלום.

עוגות גבינה אישיות עם רוטב פירות יער (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
עוגות גבינה אישיות עם רוטב פירות יער|צילום: דן לב, גד, מחלבות גד

טארט קוקוס ושזיפים מהיר ללא גלוטן

אתם לא צריכים להימנע מגלוטן כדי ליהנות מהטארט הזה, זה סתם עוד בונוס. את העיקר תקבלו בעזרת פירורי בצק מעולים ופריכים, שמדגישים את עסיסיות הפרי. כל מה שנשאר הוא לחתוך לעצמכם פרוסה - ולמצוא פינה שקטה.

טארט קוקוס ושזיפים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
טארט קוקוס ושזיפים |צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

פאי אפרסקים וקרם אגוזי לוז

אם יש לכם כמה שעות פנויות ויצר אפייה בריא - הנה לכם הצעה נפלאה: הכינו בצק פריך (אל תדאגו, נעשה הכל כדי שהוא ייצא לכם מושלם), פנקו אותו בקרם אגוזים ופרוסות אפרסקים ותזמינו מישהו שאתם אוהבים לקפה.

פאי אפרסקים וקרם אגוזי לוז (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פאי אפרסקים וקרם אגוזי לוז|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סורבה ביתי רך כמו בגלידריות

הסוד של הסורבה הזה הוא פשוט ואין מטבח שלא מצויד בו: מדובר במלח, זה הכל. מוסיפים מעט מלח לתערובת הפרי ומי הסוכר, המלח מוריד את טמפרטורת הקיפאון ואתם מרוויחים סורבה רך וענוג כמו שמעולם לא יצא לכם.

סורבה פירות יער (צילום: BlueOrange Studio, ShutterStock)
סורבה פירות יער|צילום: BlueOrange Studio, ShutterStock