עוגת שוקולד ושמנת חמוצה

לא, לא טעינו, יש כמה שלבים בהכנה של העוגה הזאת, אבל אם יש לכם ולו טיפה היגיון בריא - אתם תכינו אותה כמו גדולים, ותחזרו לעוד. מסוג עוגות היומולדת שמכינים סתם ככה בכל יום בשנה (לא מתחברים? בהמשך יש עוד עוגת שוקולד אחת).

>> למתכון: עוגת שוקולד ושמנת חמוצה

עוגיות חמאה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
מתכון חובה חובה חובה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

עוגיות חמאה

המתכון הכי פשוט ומוצלח שלנו לעוגיות חמאה, שמוכיח את עצמו כבר שנים ארוכות. תכינו עם הילדים, תכינו בלי הילדים - העיקר תכינו. 

>> למתכון: עוגיות חמאה

רוגלך שוקולד וטחינה מבצק פילו - בתבנית (צילום: נופר צור, mako אוכל)
רוגלך - אבל מפילו|צילום: נופר צור, mako אוכל

רוגלך שוקולד וטחינה מבצק פילו

מתכון של קרן אגם אהובתנו, שלוקחת את אחד המאפים הכי מאיימים בקונדיטוריה ומכינה אותו בגרסה שכל אחד יכול להצליח בה, עם יד אחת קשורה מאחורי הגב. במקום בצק שמרים - בצק פילו שקונים בסופר ורק מפשירים במקרר.

>> למתכון: רוגלך שוקולד וטחינה מבצק פילו

בצק אחד ל-5 סוגי מאפינס שונים, שוקולד צ'יפס (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
מאפינס - באיזה טעם שתרצו|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

בלילת פלא למאפינס

בגדול, מאפינס הם מהמאפים הכי פשוטים שיש (כל עוד יש לכם בבית תבנית מאפינס, ואם אתם קלולסים כמו שאתם טוענים - אולי אין לכם). היופי במתכון הזה, של רון יוחננוב, זה שהוא מתאים לכל סוגי המאפינס שתרצו - בננה, שוקולד, שקדים, פירות יער, תפוח וקינמון, יו ניים איט. מתכון אחד, אינסוף הזדמנויות להרשים. אחלה דיל, אם תשאלו אותנו.

>> למתכון: בלילת פלא למאפינס

עוגת מנדרינות מהודרת בתבניות לפני זיגוג (צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל)
עוגת מנדרינות. שמורה לחורף בלבד|צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל

עוגת מנדרינות

צריך לנצל את החורף הזה למשהו, ואנחנו בעד העוגה הזאת, שהיא בחושה ופשוטה שבפשוטות (רק מערבבים ולתנור), ועושה שימוש בפרי שבקיץ אפשר רק לחלום עליו. אנחנו סבורים שהשילוב של מנדרינות במאפים הוא מיוחד ומגניב לאללה, ואתם - אם לא תנסו, איך תדעו?

>> למתכון: עוגת מנדרינות

כדורי שוקולד נוטלה (צילום: Nataliia Sirobaba, ShutterStock)
כדורי שוקולד נוטלה. מספיק קל?|צילום: Nataliia Sirobaba, ShutterStock

כדורי נוטלה בשלושה מרכיבים

ביסקוויטים, נוטלה, שמנת מתוקה. אין אדם על הפלנטה שיכול להיכשל במתכון הזה, שלידו אפילו כדורי שוקולד רגילים נראים כמו אתגר קטן. ויו, כמה שזה טעים.

>> למתכון: כדורי נוטלה

עוגיות טחינה ושקדים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מערבבים, מגלגלים, אופים. עוגיות טחינה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

עוגיות טחינה

מערבבים כמה מרכיבים בקערה, מגלגלים כדורים קטנים ומסדרים על תבנית. מספיק פשוט בשבילכם? יופי, אז אתם מוזמנים גם לעטר כל עוגייה בשקד אחד שלם (אבל היי, ממש לא חייבים).

>> למתכון: עוגיות טחינה

עוגיות חמאת בוטנים ללא קמח (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
יש בהן חמאת בוטנים ופצפוצי שוקולד, וזה כל מה שאני זוכר דוקטור|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס

חוץ משאר מעלותיהן הטובות, העוגיות האלה הן גם ללא גלוטן, מה שמאפשר להכין אותן לצליאקים וגם לספר לעצמנו שהן בסך הכל דיאטטיות (הן לגמרי לא). חוץ מזה יש בהן רק חמישה מרכיבים, ששניים מהם הם חמאת בוטנים מלוחה ופצפוצי שוקולד מתוקים. זה כל מה שצריך לדעת.

>> למתכון: עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס

חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים. קצת פחות מכלום עבודה|צילום: נטלי לוין, mako אוכל

חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים הכי קלות בעולם

אנחנו יודעים, אתם לא יודעים לאפות, אבל עוגת ביסקוויטים זה כבר כן בטריטוריה שלכם, נכון? וגם כדורי שוקולד, אפשר לשער? אוקיי, אז עכשיו תנו לקחת אתכם לשלב הבא, שהוא במובן מסוים בכלל שלב אחורה, וללמד אתכם להכין חיתוכיות - אבל לא מהסוג שאתם חושבים. בשביל החיתוכיות הספציפיות האלה לא צריך להדליק תנור, לא צריך כמעט כלום בעצם, רק להצטייד ברכיבים הבאים: שוקולד, ביסקוויטים ושמנת מתוקה. נכון שזה אש?

>> למתכון: חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים הכי קלות בעולם

מאפינס שוקולד צ'יפס (צילום: vm2002, Shutterstock)
מאפינס שוקולד צ'יפס. תמיד צריך במקפיא|צילום: vm2002, Shutterstock

מאפינס שוקולד צ'יפס

המאפינס האלה משתייכים לקטגוריית ה"תמיד יש שטוב במקפיא", ולמרות שאתם כנראה לא אלה שבזכותם יש במקפיא אוצרות - אנחנו מבטיחים שגם אתם יכולים להכין אותם. קחו תבנית מאפינס, שמנו אותה או הניחו בפנים מנז'טים - וצאו לדרך. 7 מרכיבים כולל הכל, והתוצאה: דשנה ומפנקת, רכה, עסיסית ומפוצצת שוקולד.

>> למתכון: מאפינס שוקולד צ'יפס

 

עוגת מייפל (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת מייפל. שומרת על מקום של כבוד כבר עשורים|צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת מייפל בחושה

הבנו, אתם לא יודעים לאפות, אבל בשביל העוגה הזאת באמת שלא צריך הרבה יותר מזוג ידיים (האמת, יש מצב שאפשר להסתדר עם אחת) וזוג עיניים. התוצאה, על כל פנים, היא עוגה מושלמת לקפה, כזו ששמה הולך לפניה כבר לפחות שני עשורים, ולא בכדי.  

>> למתכון: עוגת מייפל בחושה

עוגת שוקולד רכה - רינג (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת שוקולד קלה. ורכה. וטעימה ממש|צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקולד

חובב אפייה או לא חובב אפייה, כל אדם חייב לדעת שהוא במרחק 40 דקות מעוגת שוקולד פשוטה. זאת יכולה להיות עוגת שוקולית, אבל אם אתם מאלה שלא בכל רגע נתון יש להם בארון קופסה של אבקה להכנת שוקו ממותק - הרשו לנו להכיר לכם את עוגת השוקולד הבאה: היא רכה, היא עסיסית, היא טעימה נורא, בעיקר כשהיא טרייה, והיא אפילו לא מלכלכת יותר מדי כלים.

>> למתכון: עוגת שוקולד קלה 

עוגת תפוחים של חן ואלון (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
עוגת התפוחים של חן ואלון. אימצנו|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

 עוגת תפוחים

בכל שנותינו כאופים יש שתי עוגות תפוחים שנכנסו לנו ללב: אחת היא עוגת התפוחים המהירה של שרית נובק, שהיא באמת מופת של זריזות ויחסי עלות-תועלת, והשנייה היא עוגת התפוחים של חן ואלון קורן, "עוגת התפוחים של איתוש" הם קוראים לה. יש בה יוגורט - אולי זה הסוד - וכל כולה משדרת רוך וביתיות ונוחם. שימו לב, אפשר להכין עם הציפוי, אבל אפשר גם בלי.

>> למתכון: עוגת תפוחים של חן ואלון

עוגת גבינה בכוס (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגת גבינה בכוס. אפילו חמאה לא חייבים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

עוגת גבינה בכוס

לא צריך להגיד לנו, עוגת גבינה אפויה זה גדול עליכם. אנחנו מבינים. אבל לא זאת העוגה שאנחנו מציעים לכם כאן. למעשה, אפילו קשה לקרוא לה עוגה, כי לא אופים בה כלום והיא אפילו לא מגיעה בתבנית. עוגת הגבינה שאנחנו מציעים לכם היא סוג של קינוח כוסות: בתחתית הכוס מפזרים פירורי ביסקוויטים (אפשר מהודקים עם חמאה אבל אפשר גם סתם כך), ועליהם קרם סופר פשוט של גבינה לבנה, שמנת מתוקה וקצת לימון. 

הערה חשובה: כשאתם מגיעים לחלק של "מעבירים לשקית זילוף" - אל תילחצו. את הקרם אפשר להעביר לכוס גם בכף ושום דבר לא קורה. תאמינו לנו, ניסינו.

>> למתכון: עוגת גבינה בכוס

עוגת פקאנים ומייפל (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
עוגת פקאנים ומייפל. מלכה|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

עוגת פקאנים וקינמון

מודים, לסיום בחרנו עוגה שהיא פחות קלה מהכי בעולם, אבל היא עדיין, איך לומר: לא בלתי קלה. צריך מיקסר (אבל מספיק ידני, שקונים אפילו בסופר), לא שופכים את כל הבלילה לתבנית וסוגרים עניין, אלא שופכים חצי, מפזרים קצת טובין ומוסיפים את החצי השני - אבל עדיין. נשבעים לכם שזה פשוט, ויותר מזה - נשבעים לכם שזה שווה כל שנייה.

>> למתכון: עוגת פקאנים וקינמון

בהצלחה!